Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Az eddigi rendet akarják a szentesi utca lakói

Szentes - A napokban elkezdődött a munka, a Tóth József utca lakói ennek ellenére bíznak abban, hogy leáll. Már 200-an írták alá a tiltakozóívet, azt mondják, folytatják az ellenállást. Tegnap önkormányzati képviselők is a támogatásukról biztosították őket.
Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

– Nem fogjuk elengedni a lakók kezét. Szeretnénk, ha a hangjuk nem halkulna el. Azt mondják a városházán, majd megszokják az újdonságot az emberek. Persze, a mosdatlanságot is meg lehet szokni, csak nem egészséges. Ami az érintettekben ellenérzést vált ki, azt nem szabad erőltetni – hangoztatta kedden a fideszes városatya, Halmai István. Lakossági és sajtótájékoztatót hívott össze a Tóth József utca forgalmi rendjének átalakításával kapcsolatos visszhangok miatt.

Megírtuk: a belváros-rehabilitáció részeként a szóban forgó utcát egyirányúsítanák, buszok is járnának arra, kicserélnék a növényeket, és 50 parkolót létesítenének. Az átfogó, számos lépésből álló rekonstrukciónak a környéket érintő eleme a napokban kezdődött el, lapunk is beszámolt arról, hogy ezt egy sajtótájékoztatón hivatalosan Szirbik Imre polgármester jelentette be. Az utcabeliek azonban továbbra sem kívánják a változást, rendületlenül küzdenek az igazukért.

A projektre áldását adta a város vezetése, a lakosok azonban még mindig bíznak abban, hogy meghallják a hangjukat. Fotó: Králik Emese
A projektre áldását adta a város vezetése, a lakosok azonban még mindig bíznak abban, hogy meghallják a hangjukat.
Fotó: Králik Emese

Az ott művészeti iskolát igazgató Keller Jánosné arra hívta fel a figyelmet, hogy ő úgy tudja: a hivatalosan hangoztatott állásponttal szemben, ha egy projektelemet elhagynak, nem kell visszafizetni az addig elvégzett, a többi projektelemre már elköltött pályázati pénzt. – Egyszerűen a Tóth József utcára szánt összeget, 500 milliót nem kapná meg a város, de más hátrány nem érné a közösséget. Olyan életstílust akarnak ránk erőltetni, amit mi nem szeretnénk. Nem vágyunk faltól falig kövezett burkolatra, méregdrága, árnyat nem adó díszkörtefákra. Ezek álhumánus elképzelések, nem az emberekért vannak – adott hangot a környékbeliek felháborodásának. Eddig több mint 200 aláírás gyűlt össze, mennyi kell még, hogy ezt a projektelemet ne valósítsák meg? – tudakolta. Előbb ki kellett volna a lakosok véleményét kérni, de talán még most sem késő felülbírálni a döntést, és meghajolni az emberek kérése előtt – állt az érintettek mellé Antal Balázs Tibor kormánypárti városatya is.

A lakosokban még mindig sok a nyitott kérdés, de azt is kijelentették: további akcióktól sem riadnak vissza. Egy pozitívum azért elhangzott. Halmai István úgy hallotta: a buszmegálló, amelyet a gyógyfürdőtől nem messze létesítettek, állítólag mégsem lesz ott végleg. Hogy ez tényleg igaz-e, nem tudjuk, az azonban tény: a napokban festették fel ott a sárga útburkolati jeleket.

Olvasóink írták

 • 8. medvejanos 2013. augusztus 14. 21:58
  „Azok után, hogy a mentők aláírásáról is szó volt és utólag arról volt szó, hogy nem igaz. Nem tudom, hogy most ez a 200 aláírás tényleg létezik-e.
  Amúgy a díszkörtefák tényleg marhaságok, sőt a diszakácfa is. Virágos város vagyunk meg zöld meg minden, de a kivágott fák helyett csak ilyen fautánzatokat ültetünk. Ez ellen nem az utcában hanem az egész városban tiltakozni kéne, mert ahol elfér a nagyobb fa ott legyen olyan.

  Amúgy a tüntetéssel egyetlen egy probléma van. Eredetileg júniusban kezdték volna. Most augusztus van és ahogy eldőlt a kezdés pontos ideje, tüntetésbe kezdtek. Lett volna rá két hónapjuk, hogy egyeztessenek.
  Miért nem tették meg ?”
 • 7. Hahotaklub 2013. augusztus 12. 07:19
  „Jacuzzi! Studyfy! Minden szavatok arany ... :D Egyébként tényleg egy <moderálva>, elég sűrűn van hozzá (bal)szerencsém...”
 • 6. studyfy 2013. augusztus 08. 21:19
  „jacuzzi,
  és ha mikrofont kap, nem tudja abbahagyni. Imádja saját hangját.”
 • 5. jacuzzi 2013. augusztus 08. 07:57
  „Kellerné.......... Ritka arrogáns és kiállhatatlan asszonyka :-)”
 • 4. nie 2013. augusztus 07. 11:03
  „Nagy zűr-zavar lesz az átalakítással városban, a fej kitalálta, a szolgák teljesítik. Jó lett volna átgondolni, minek is kellene valójában változni a városban, s nem csak a pénzt felvenni, s utána meg elkölteni, mert van. A lakókat megkérdezték a pályázatírás előtt?”
 • 3. sorpocak 2013. augusztus 07. 10:52
  „Érdekes, amikor a testület tárgyalta, mindegyik fideszes megszavazta! Sőt, senki nem volt ellene.Ahogy közeledünk a választásokhoz, sok megszavazott határozatra már ellenkezőleg reagálnak, emlékeznek, mint Halmai és Antal Balázs is!Miért??????Akkor, miért nem hallgatták az utca népének a hangját, hiszen, ha jól emlékszem, szinte mindenki egyetértett, megszavazták!”
 • 2. kapocs 2013. augusztus 07. 08:11
  „,,Nem fogjuk elengedni a lakók kezét." A tisztelt képviselőket azért választotta a lakosság, hogy képviseljék őket a testületben. Gondolom ehhez a pályázathoz is szükséges volt képviselő testületi döntés, amin ott ülhettek a képviselők, hozzászólhattak, kifogással élhettek. Van egy un. ,,vének tanácsa" is, ahol szintén ott ülnek a jobb oldal képviselői is. Lehet, hogy én vagyok tájékozatlan (ez esetben megkövetek mindenkit), de eddig én nem hallottam a képviselő urak vehemens tiltakozását a Tóth József utca kapcsán. Most viszont politikai tőkét lehet kovácsolni a lakosok felháborodásából, jövőre jönnek a választások. Nem korrekt. A tisztelt képviselők is ott ültek, mikor elfogadta a projektet a közgyűlés, annak műszaki tartalmával.”
 • 1. KamuNeni 2013. augusztus 07. 07:56
  „Igazuk van nekik. Csak azert mert adjak a penzt nem muszaj baromsagokra elkolteni. Adjak vissza es kesz. Van akinek jobban kell. Mindenhol ezt csinaljak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétvégén fesztiválozik Fábiánsebestyén

Pénteken 12 órakor közös ebéddel kezdődik a három napon át tartó 19. Fábiáni Falufesztivál. Tovább olvasom