Délmagyar logó

2017. 07. 29. szombat - Márta, Flóra 19°C | 30°C Még több cikk.

Az MSZP is tiltott helyen hirdetett

Szentes felsőpárti városrészében tiltott felületeken – villanyoszlopokon – függesztette ki plakátjait az MSZP. A közterület-felügyelet felszólította a nagyobbik kormánypárt városi szervezetét, hogy távolítsa el a szabálytalanul elhelyezett politikai hirdetéseit. Nemrég a Fidesz-MPSZ kapott ilyen levelet, az ellenzék akkor a közigazgatási hivatalhoz fordult.
Tiltott helyen hirdetett – a Fidesz-MPSZ után – az MSZP is. Fotó: DV
A Magyar Szocialista Párt szentesi szervezete két nap haladékot kapott a helyi közterület-felügyelettől arra, hogy eltávolítsa a helyi rendelet értelmében szabálytalanul kifüggesztett hirdetéseit. A Felsőpárton huszonöt olyan hirdetményt találtak a hatóság munkatársai, melyek tiltott helyen hívták fel a figyelmet a párt kedd esti rendezvényére, Hiller István pártelnök fórumára.

A közterület-felügyelet vezetője, Kóczán István elmondta lapunknak, hogy az általa vezetett hivatal szemében nincs különbség párt és párt között, a hirdetményekre vonatkozó helyi rendelet ugyanúgy érvényes a Fideszre, mint az MSZP-re. Míg a polgári szövetség öt napot, a szocialista párt két napot kapott a plakátok eltávolítására: a különbséget Kóczán azzal indokolta, hogy a szocialisták kevesebb hirdetményt függesztettek ki, ezek eltávolítása feltehetően kevesebb időt vesz igénybe. A helyi rendelet úgy szól, hogy ha a plakátok ott maradnak, ahol a hatóság munkatársai megtalálták azokat, az MSZP ügye – a Fideszéhez hasonlóan – a műszaki osztályra kerül, s a kötelezettség elmulasztása esetén szabálysértésről születhet határozat, és pénzbírságot rónak ki a pártra.

Az MSZP városi szervezetének elnöke, Demeter Attila elmondta lapunknak, aktivistáikat világosan tájékoztatták arról, hová tehetik ki a plakátokat. Nyilvánvalóan nem tűrhető, hogy élő fára is került hirdetés – mondta Demeter. Hozzáfűzte: az MSZP még mindig kevésbé vétkes a dologban, mint a Fidesz, a polgári szövetség ugyanis teletapétázta a várost narancssárga köreivel. A szocialisták vállalták, hogy a megadott határidőig, azaz ma estig eltávolítják a plakátjaikat, ellentétben a Fidesszel: ők ugyanis a választásokig ott akarják hagyni a sajátjaikat. Demeter Attila elmondta, arra törekedtek, hogy a hirdetményeket üzletek kirakataiba ragasszák ki; nem tudja, hogyan kerülhettek tiltott helyre a plakátok; mint mondta, provokációra gyanakszik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szellemi műhely a bibliotékában

A szentesi képviselő-testület elismerte a városi könyvtárban folyó magas színvonalú munkát, és újabb… Tovább olvasom