Délmagyar logó

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 11°C | 21°C Még több cikk.

Az ország tortáját kínálják

Szentes - Az idén is megválasztották Magyarország Tortáját, a bírálóbizottságban helybeli cukrászmester is volt, Füsti Molnár Lajos személyében. A különleges finomságot országszerte 150 cukrászdában, köztük Szentesen is megkóstolhatjuk, folyamatosan kapható.
A szabolcsi almás máktorta lett 20012 -ben az ország tortája, egy veszprémi cukrász, Pintér Zsolt továbbgondolta a mákkal való ízesítést, és az eddig inkább elterjedt meggy helyett almával „bolondította" a finomságot. Az egyedi ízhatást még fahéj és vanília is erősíti.

Az Ország Tortáját Szentesen is meg lehet kóstolni.
Az Ország Tortáját Szentesen is meg lehet kóstolni.

A bírálóbizottság a szakmai ipartestület ajánlása alapján alakult ki, az ország számos pontjáról 10 cukrászmester hozta meg a döntést a nyertes tortáról. A Magyar Kormány által hatodik alkalommal meghirdetett versenyen több fordulóban méretett meg a 35 pályázó süteménye, s a Cukrász junniálison hirdettek eredményt. Mint megtudtuk Füsti mestertől, egyöntetű volt a véleményük, de a készítőt ellátták javaslataikkal, s ezután nyerte el végleges formáját az édesség.

Az ország tortáját már hatodik éve elkészítik Szentesen is a Füsti cukrászdában, s hagyományosan augusztus 19-étől kínálják az üzletben. Mutatós és kellemes ízű torta kerekedett ki belőle, nem túl bonyolult az elkészítése, illetve volt már, amit nehezebb volt megsütni, magyarázta a cukrászmester. A tavalyi kölestortához például speciális sütőforma is szükséges volt. Az üzletben már keresik az almás máktortát, de még újdonságnak számít, mondta a mester. Remélik, ezt is megkedvelik a vásárlóik, mint ahogyan a korábbi években is mindig kelendőnek bizonyult az Ország Tortája.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kurca-híd felújítása - visszalépett a kivitelező

Egyelőre nem kezdődött el a Csongrádi úti Kurca-híd felújítása - a 73 milliós projekt közbeszerzési pályázatát a Szeged Beton Kft. nyerte. Tovább olvasom