Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 15°C | 27°C Még több cikk.

Az óvodáé lesz a lakótelepi játszótér

Szentes - A játszóteret a Klauzál-ovi kapja meg, a lakótelepi gyerekek azonban – nyitvatartási időben – használhatják azt. Az önkormányzat cserébe rendbe hozza a közeli korszerűtlen játszóteret: új eszközöket is kihelyeznek.
Korszerűsödik és jelentősen kibővül a Klauzál utcai óvoda – szinte teljes egészében beépítik a rendelkezésre álló telket. Alig marad udvaruk, hol játszanak majd a kicsik – vetették föl már korábban is a munkálatokat figyelemmel kísérő helybeliek. Úgy tűnik, a kérdésre választ kapnak, hiszen a szomszédos játszótér köré nemrégiben kerítésépítésbe kezdett a kivitelező.

Korszerűsödik és jelentősen kibővül a Klauzál utcai óvoda.
Korszerűsödik és jelentősen kibővül a Klauzál utcai óvoda.

Most viszont a lakótelepi szülők aggódnak: a népszerű kis park az ovi saját tulajdona lesz, azaz játszótér nélkül maradnak a környékbeli gyerekek? A terület a jövőben valóban nem lesz korlátlanul látogatható, erősítette meg az önkormányzat műszaki osztályának vezetője, Czirok Jánosné. – A Klauzál utcai óvodához tartozik majd, de ez nem jelenti, hogy a környéken élő gyerekek ne használhatnák, igaz, nem korlátlanul. Ha az óvoda nyitva lesz, a játszótér is. Azt, hogy a gyakorlatban hogyan működik majd a napközbeni közös használat, a tapasztalatok alapján alakul ki. Dolgozunk egyelőre azon is, hogyan lehet megoldani a hétvégi, az ünnepnapi, valamint a nyári időszakban a délutáni órákban a használat lehetőségét – avatott be a részletekbe.

A szülőknek nem kell attól tartaniuk, hogy a gyermekeik játszótér nélkül maradnak. Az önkormányzat még ebben az évben szeretné felújítani és néhány új eszközzel ellátni a közeli régi játszóteret. Terveik szerint gyermeknapra három új eszközzel bővítik. Nyáron szabadtéri fitneszeszközöket szeretnének kihelyezni, hogy a nagyobb gyerekek és a felnőttek is használhassák. Erre több millió forintot költ az önkormányzat.

Olvasóink írták

  • 2. nie 2012. május 12. 16:15
    „A játszótér kell játszótér az ovinak, ez tény. DE nyitva tartáson kívül a lakótelepi gyerekeknek nem jár játszótér? Erre talán már hamarabb is lehetett volna gondolni, s az új eszközöknek a régi téren már kint kellene lenni, nem időponthoz kötni a játékszerek kihelyezését,inkább igényekhez- elvégre gyerekbarát város vagyunk, vagy mégsem?”
  • 1. medvejanos 2012. május 12. 12:48
    „JÓ ötlet az új grat, hogy költünk ilyenre is. :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Raliversenyre jelentkezhetnek

Június 9–10-én rendezik meg az I. Szentesi Tájékozódási Ralit, már várják a jelentkezőket. Tovább olvasom