Délmagyar logó

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -3°C | 3°C Még több cikk.

Az új ciklusban döntenek a Kiss Zsigmond utcáról

Szentes - Az átépítés szükségessége és a platánok megóvása is szóba került egy szentesi utca kapcsán. A Kiss Zsigmond utca nem jó úgy, ahogy most van, ebben egyetértenek a képviselők. Dönteni a következő grémium fog.
Évek óta napirenden van a szentesi Kiss Zsigmond utca forgalma, a bővítés és az átépítés szükségessége, amelyről többször írtunk már lapunkban. A részletekben egyelőre nem sikerült megegyezni a napokban tartott testületi ülésen, és úgy tűnik, a képviselők között sincs egyetértés.

A testület korábban elfogadott egy hétéves fejlesztési koncepciót, az egymilliárdos projektet is ekkor hoznák tető alá, a munka legfeljebb másfél évig tartana. Májusban arról határoztak, hogy kivágják a beteg fákat, a többit megtartják. A városfejlesztési bizottság szerint viszont a cél érdekében fel kell áldozni a platánfákat. Megvizsgálták a fák állapotát, valamint a közlekedési és a természetvédelmi felügyelőség is véleményezte a tervezett átépítést. Az előbbi szerint az út tengelyét déli irányba kellene tolni. A környezetvédők szerint viszont ekkor annyira megnő a zajterhelés, hogy csak különleges intézkedésekkel lehetne csökkenteni.

Demeter Attila a lakosok véleményét tolmácsolta, akik nem értik, miért kell átszabni az utcát, és körforgalmat építeni. Antal Balázs Tibor szerint lassan úgy néz ki a dolog, mintha a városfejlesztési bizottság elnöke, Horváth István akarná mindenáron „átverni" az elképzelését. Horváth ezt visszautasította, és azt mondta: toldott-foldott tervet, kényszermegoldásokat nem szabad elfogadni, ilyesmihez nem adja a nevét. A terv annak idején zöld utat kapott, most meg nem mer dönteni a testület – tette hozzá.

Szabó Zoltán szerint nem jó ötlet egy önkormányzati ciklus majdnem utolsó ülésén ilyen súlyos kérdésben állást foglalni. A híd és a Batthyány utcai kereszteződés, a kerékpáros közlekedés a neuralgikus pontok – szögezte le Szirbik Imre polgármester. Azzal Szirbik is egyetértett, hogy ne egy mindössze három hónapig regnáló testület döntsön az ügyben. A részletekről októberig tehát valószínűleg már nem határoznak, azonban azt a véleményt, hogy a Kiss Zsigmond utcával kezdeni kell valamit, továbbra is fenntartja a képviselő-testület.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Speciális nyomozócsoport keresi Koncz Juditot

Nyolc év után megoldódhat a szentesi nő eltűnésének rejtélye. Tovább olvasom