Délmagyar logó

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 17°C Még több cikk.

Az új év első csongrádi babája, Levente Szentesen született

A szentesi kórházban az új év első napján egy csongrádi baba született elsőként: Levente hosszú vajúdás után természetes úton jött a világra. A gyermeket tegnap a két város polgármestere köszöntötte.
Varga Levente 3550 grammal jött világra. Fotó: Vidovics Ferenc
A csongrádi Varga József és felesége, Nagypál Edit számára csodálatos meglepetés volt, amikor kiderült, hogy a fiatalasszony babát vár. Edit elmondta, hogy tulajdonképpen vágyott már a gyermekre, az álma most beteljesült. December utolsó napjaiban orvosai tanácsára feküdt be a szülészeti osztályra, mert magas volt a vérnyomása. Január elsején öt óra után néhány perccel született meg természetes úton a baba, mintegy tizenhárom órás vajúdás után. Az anyuka elmondta, hogy az egészsége miatt szó sem lehetett arról, hogy orvosai gyorsítsák a folyamatot – de minden fájdalom a múlté, hiszen elmondhatatlanul csodálatos érzés volt, amikor a hasára fektették a kisfiút. Férje mindvégig vele volt a szülőszobán, maga vágta el a köldökzsinórt. A pár úgy emlékszik, teljes együttérzésben küzdötte végig a nehéz órákat. A gyermek igazi erőteljes férfihangon „szólalt meg" először – meséli az anyuka. Varga Levente 3550 grammal, 52 centisen jött a világra.

A csongrádi házaspár örömmel vette, hogy a szentesi kórházban a két város polgármestere gratulált nekik a családi boldogsághoz, jó egészséget kívánva. Bedő Tamás virágcsokrot vitt az anyukának, míg Szirbik Imre egy mackóval ajándékozta meg az újszülöttet. Kiderült, a kicsi számára otthon a nagyszülők már mindent előkészítettek, amire egy néhány napos jövevénynek csak szüksége lehet – a Micimackó viszont az első játéka.

Edit boltvezetőként dolgozott a gyermekáldás előtt, azt mondja, kollégái visszavárják. A férje szobafestőként vállal munkát, a gyermek jövőjéért mindent megtesznek majd mind a ketten. Az a fontos, hogy mindig mellette legyenek – mondta mosolyogva az anyuka, akinek nincs konkrét elképzelése arról, hogy a gyerek mi legyen, ha nagy lesz. Úgyis azt fogja választani, ami a számára a legkedvesebb, csak találja meg a helyét az életben, tette hozzá.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egészségügyi intézményekben csak az udvaron lehet füstölni

Tegnap óta tilos rágyújtani az egészségügyi intézmények közösségi tereiben. A szigorú jogszabályt… Tovább olvasom