Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Az új víz furcsa ízű, de egészséges

A vízvezeték-hálózat, a közút és a vasút felújítása mellett a csatornázás eredményezné Nagytőke fejlődését – hangzott el a kultúrházban rendezett lakossági fórumon. A falu egyetlen kútjának felújítása után fogyasztható a víz.
A falubeliek közül sokan furcsállják az új víz ízét és szagát. Mint a minap rendezett lakossági fórumon kiderült: az egészségre nem káros fertőtlenítő anyagot tartalmaz. Gombos András, a környezetvédelmi minisztérium politikai államtitkára arról is beszélt, hogy szerinte a falu jövőjének és fejlődésének szempontjából lényeges az út, a vasút és a vízvezeték-hálózat felújítása, emellett szóba került a szennyvízkezelés is.

Az államtitkár a gyökérzónás szűrés technológiáját javasolta a nagytőkeieknek: az ezer főnél kisebb települések számára ugyanis a nyárfákkal körülvett természetes szűrő tűnik gazdaságosnak. A legfontosabb infrastrukturális fejlesztések révén Gombos szerint megszűnhet a faluból az elvándorlás, mely a település jövője szempontjából nem mellékes.

A próbaüzem alatt álló ivóvízkút műszaki átadása nemsokára megtörténik – mondta Staberecz Ferenc polgármester. A falu elöljárója emlékeztetett arra, hogy a kút felújítása a község közelmúltjának legnagyobb beruházása.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

66 millió a panelokra

Hatvanhatmillió forintot nyert a szentesi önkormányzat a Panel Plusz program keretében. Tovább olvasom