Délmagyar logó

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 19°C | 30°C Még több cikk.

Az utolsó pillanatban vallott a gyilkosságról: vádat emelnek a szegvári asszony ellen, aki 17 éve ölhette meg a férjét

Tizenhét éve ölte meg és ásta el a férjét a gyanú szerint az a szegvári asszony, aki ellen vádemelési javaslat készült. A nő 2015 őszén, egy hónappal az ügy elévülése előtt vallotta be, mit tett.
– Foglalkozzon az árvákkal meg a szegény gyerekekkel! Menjen innen, nem nyilatkozunk! – kiabálta annak a 49 éves szegvári asszonynak a lánya, akinek az ügyét vádemelési javaslattal adja át a napokban a rendőrség a Csongrád Megyei Főügyészségnek. Erről a Zsaru Magazin írt. Az asszony a gyanú szerint 17 évvel ezelőtt, 2000-ben megölte a férjét.

A szabadlábon lévő nőt azért kerestük, hogy megkérdezzük a okokat, és azt, hogy tettét miért az elévülés előtt 34 nappal vallotta be a rendőrségnek.
 

Az asszony 2000. december 5-én fordult a rendőrséghez, hogy a férje eltűnt. A nő elmondta, a férfi azt kérte tőle, hogy keresse elő az útlevelét, mert Németországba akar menni. Az államigazgatási eljárás azonban azt állapította meg, hogy a férfi nem lépte át az államhatárt. Már akkor több jel arra mutatott, hogy bűncselekmény áldozata lett. A felesége 2 évvel később elvált tőle, 2007-ben pedig kezdeményezte a bíróságon a férfi holttá nyilvánítását.


A Zsaru Magazinnak Balog Gábor alezredes, a Készenléti Rendőrség életvédelmi osztályának kiemelt főnyomozója azt nyilatkozta, közben kiderült, hogy a házastársak között megromlott a viszony. A feleség hűtlensége szóbeszéd tárgya volt a településen. Ezért is merült fel, hogy a nőnek köze lehetett a férfi halálához.

2015. október 13-án újból kihallgatták az asszonyt, aki a védője jelenlétében beismerte, hogy ő ölte meg a férjét, erről lapunkban is írtunk (2015. október 21.: Megoldatlan akták: 15 év után gyanúsítják gyilkossággal a szegvári nőt).

Azon az éjszakán a nő Magyartésen szántott. Vallomása szerint a férje ittasan utánament, szidta és bántalmazta. Erre ő elővett a traktorból egy pajszervasat, és hátulról nagy erővel fejen ütötte. A férfi összeesett, a nő tovább ütlegelte. A holttestet kézzel temette el egy gödörben. A pajszert a Tiszába dobta. A vallomás után emberölés megalapozott gyanúja miatt indítottak ellene eljárást.

A rendőrség nagy erőkkel kutatta a holttestet. Bevetettek holttestkereső kutyát, talajradart, fémkeresőket. Markológépek, régészek is dolgoztak a magyartési szántóföldön, de az emberi maradványok nem kerültek elő. Az asszony házánál is mindent átnéztek, a bikáknál, a szökőkút környékén, de ott sem jártak sikerrel.
 

Szegváron jól ismerik az asszonyt. – Bikaerős nő, annyit dolgozik, mint 3 férfi! Ha nekem kellene ennyit csinálnom egy nap alatt, én biztos kidőlnék. Pedig elhiheti, hogy az én kezem alatt is ég a munka! – jellemezte egy szegvári férfi a gyilkossággal gyanúsított asszonyt, akinek két felnőtt gyereke van.

– Van, hogy késő este elmegy a traktorral, bérszántást végez, és hajnalban ér haza. Aztán már megy is a jószágokhoz, eteti, itatja őket – sorolta egy nő. Bárkit kérdeztünk Szegváron, mindenkinek jó véleménye volt a nő munkához való viszonyáról. De azt is mondták, lehetett oka a férjnek a féltékenységre. Néhány nevet is említettek, akikkel állítólag kapcsolata volt a most 49 éves nőnek. A szóbeszéd szerint az asszony a férj eltűnése, illetve halála után „víg özvegyként" élte tovább az életét.
 

– A férjét, Zolit is jól ismertük. Kispocok volt a beceneve. Alacsony, zömök, szemüveges férfi volt – mesélte egy szegvári férfi. – De nem az alkata miatt kapta ezt a ragadványnevet, hanem a tettei miatt.


A szegváriak azt mondják, a férfinak voltak kétes ügyletei. A 90-es évek vége felé az a hír járta a faluban, hogy a gázolajbizniszben is érdekelt volt. Egy ideig börtönben is ült. A szabadulása után néhány hónappal ölte meg a gyanú szerint a felesége.

Az emberek egy része a nő ártatlanságában hisz. Mások azt mondják, ha az asszony azt vallotta, hogy megölte a férjét, biztos úgy volt. Azt azonban az általunk megkérdezettek többsége nem hiszi, hogy egyedül úgy el tudta tüntetni a holttestet, hogy azóta sem került elő.

Megkerestük az ügyben az Országos Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletét is. Azt írták, válaszukig türelmünket kérik.


Korábban írtuk:

A rendőrség lezárta a nyomozást egy eltűnés miatt indult, emberölés elkövetésének bűntette gyanújával folytatódott ügyben azután, hogy az eltűnést bejelentő feleség 15 év után bevallotta, meggyilkolta a férjét, írja a Zsaru magazin.

A nőt azért hívták be 2015-ben kihallgatásra, mert az ügye hamarosan elévült volna, viszont a rendőrség tisztázni szeretett volna még néhány gyanús részletet - írja az Index.

A szegvári nő még 2000 december 5-én jelentette be, hogy férje eltűtnt. F. Szilvia sztorija szerint a férfi az egyik nap megkérte, hogy készítse ki az útlevelét, hogy Németországba utazzon, aztán amikor a nő hazaért, se az útlevél, se más iratok nem voltak már a lakásban, és a férfi néhány ruháját is magával vitte. Ugyanakkor a rendőrség kiderítette, hogy a férfi nem lépte át a határt, majd azt is megtudta, voltak hosszabb távú üzleti tervei, illetve hogy a nő "hűtlensége miatt" amúgy is megromlott köztük a viszony.

A férfitól a nő 2002-ben, távollétében elvált, 2007-ben pedig a bíróság is holttá nyilvánította a férfit. Amikor 2015. októberében a rendőrök a nőt behívták kihallgatásra, az ügyvédjével jelent meg, és beismerte a gyilkosságot.

Ahogy elmondta, aznap Magyartés külterületén az éjszakába nyúlóan szántott, a férje pedig részegen utánament és szidalmazni kezdte. A nő erre a traktorból előkapott pajszerrel agyonütötte, a holttestet a közelben elásta, majd a pajszert is eldobta és hazament.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olimpikonok főzik a szentesi lecsót

Kovács Ágnes olimpiai bajnok úszó, Kammerer Zoltán háromszoros olimpiai bajnok kajakozó, Wichmann… Tovább olvasom