Délmagyar logó

2017. 04. 30. vasárnap - Katalin, Kitti 5°C | 16°C Még több cikk.

Azt tanítom: mindenki pótolhatatlan - interjú Malek Andreával

Szentes - Kislányként a lakásukban rendszeresen megforduló híres énekesektől jött lázba, ma pedig az emberek szeretetéből töltekezik Malek Andrea. A musical-és jazz színpadokról, és újabban a The Voice című tévéműsorból egyaránt ismert színész-énekesnő igazi zenész családban nőhetett fel, a művelődési központ pódiumbérletének első előadásán édesapjával, id. Malek Miklóssal megidézték az egész famíliát.
- Kétlaki életet él, hiszen Ausztriában alapított családot, itt is, ott is dolgozik. Lát különbséget a magyar és az osztrák közönség között?

- Mi nagyon hangosak, sírósak vagyunk, az osztrákok visszafogottabbak, nem hamarkodják el a véleménynyilvánítást. Elkényeztetett az ottani közönség, rengeteg kiválóság fordul meg náluk, s ha különösen tetszik nekik valami, akkor hajlandóak jól érezni magukat a pénzükért, akár felállva tapsolnak. Szerencsére manapság már Magyarországon is merik jól érezni magukat az emberek.

- Módja volt otthonukban hazai kiválóságokkal találkozni?

- Sokaknak hangszerelt édesapám, így teljes volt az átjárás nálunk. Zorán, Katona Klári, Szécsi Pali, Ihász Gábor, Hofi Géza, az Express együttes járt hozzánk. Jó volt ilyen közegben felnőni, ehhez hozzászokni. Sokat járhattam koncertekre, mígnem 16-17 évesen az a megtiszteltetés ért, hogy vokálozhattam is, akkor azt hittem, elájulok. Amikor megszülettem, édesanyám (Toldy Mária – a szerk.) már nem énekelt, de otthon tanított, én a zongora alól figyeltem. Sok Máté Péter-dalt akkor tanultam meg a tanítványoktól, adott esetben hibás szöveggel.


- Három gyermeket nevel, közülük valaki révén folytatódik a zenés családi hagyomány?

- Igen, büszkén mondhatom, hogy megteremtődött a mi kis bázisunk ott Bécs szélén egy kis faluban. Méghozzá magától teremtődött meg, a fiúk kerestek maguknak hangszert. Lesz rendes szakmájuk is, a nagyfiam műszaki pályát választott, amellett 10 éve dobol. A délszláv népzenével foglalkozik, engem is terelget felé, s a magyar népzene felé is, amit mindig is szerettem, csak sosem volt lehetőségem a musical és a jazz mellett, nem tudtam, hogy fogjak hozzá.
A kisebbik fiam kereskedelmi szakot fog választani, ő trombitál. Most már részt vesznek a zenekaromnak abban a formációjában is, amikor gyerekdalokat, megzenésített verseket játszunk.

- Miért vállalta el a The Voice-ban az egyik Mester szerepét?

- Nagyon megtisztelő a feladat, már maga a gondolat is, ha úgy látják, én már tudok annyit, hogy megítélhessek másokat. Ez felelősség is, igyekszem ezzel nem visszaélni. Most érkeztünk nehéz fázishoz, mert a négy Mesternek el kell döntenie, hogy a 12 versenyzőjük közül melyik 6 fog továbbjutni. Ővelük aztán tovább foglalkozunk, s nagyon sok szempontot kell figyelembe venni. Ami engem illet, azt nézem, hogy az illető most éppen olyan formában van-e, hogy ezt az egész küzdelmet kibírja, és nem törik meg akkor sem, ha éppen nem ő nyeri meg. Vagy ha ő nyeri meg, akkor meg ezt a hírnévvel járó, nehéz pszichikai terhelést bírja ki. Ugyanis arról van szó, ha engem nézünk, hogy mitől lettem én más, mint tegnap voltam, hiszen ugyanazt csinálom, csak most bekerültem egy tévéműsorba, és tele van velem az egész ország. Oda se nézek az óriásplakátokra, mert ezt nem szabad elhinni. Ilyen a világ, így működik a média, de én attól még ugyanolyan gyarló ember vagyok, mint bárki más.

- Amit most elmondott, mi még csak ezután láthatjuk a képernyőn. Mi a műsor további menete, mire számíthatunk?

- A műsor nagy előnye, hogy élő zene szól, ez meg is nehezíti, mert sokat kell próbálni, a zenekarnak is komoly feladat ennyi egyéniséget kiszolgálni. Szerencsére javarészt tapasztalt énekesekről van szó. Tehát, ha megvan a négyszer hat, összesen 24 ember, ők fognak egymással versenyezni. Az további előnye a Voice-nak, hogy saját dalokat fognak énekelni, felkészítve őket arra, hogy megtalálják a közönségüket, s jussanak el az emberekhez. Ne megint csak „nyomorultakat" gyártsunk, ne egy műanyag flakonhoz legyenek hasonlók, amit eldobnak, márpedig ma körülbelül ennyi értéke van egy embernek. Sokszor nem csak a médiaiparban, de a színházi világban, sőt Ausztriában is ezt tapasztalom, hogy bárki pótolható. Én meg úgy tanultam, hogy mindenki pótolhatatlan egyéniség. Ezt tanítom én is, ezt is szeretném sugározni: mindenki becsülje meg magát nagyon-nagyon, s szeresse magát. Nem úgy tanultuk, hogy szeressük magunkat, inkább mindenkit, csak magunkat ne, viszont így nem lehet élni!

- Biztosan sok energiát ki is vesz önből ez a műsor.

- Valóban sokat, de én erre készültem, és megpróbálom úgy csinálni, hogy az energiát visszakapjam, visszanyerjem az emberek szeretetéből. Egyszerűen csak abból, hogy megállítanak az utcán a 3 évestől a 93 évesig, megszorítanak, és azt mondják: „Művésznő, annyira imádom!" Ebből lehet töltekezni.

Olvasóink írták

 • 4. .suhym. 2012. november 03. 06:24
  „1. jozko 2012.11.02. 11:22

  Idézni csak pontosan....
  "Én meg úgy tanultam, hogy mindenki pótolhatatlan egyéniség."

  Mennyivel más az értelme.”
 • 3. ketrin72 2012. november 02. 20:34
  „2
  az nagyon sok pénz .......:(”
 • 2. nádiposzáta 2012. november 02. 17:19
  „Tényleg felejthetetlen Andrea számára ,férje Princ Gábor 145 milliárddal nem tudott elszámolni a Postabank igazgatójaként .Szépen előadták a népnek külön élnek közben Princ anyagiakkal támogatta tovább a nejét Bécsben élték közös életüket ,de hát miből?? az eltünt 145 milliárdból???Szépen elvolt intézve senki ne üsse meg a bokáját ,hogy ezek után Bécsbe kiköltöztek közös megegyezéssel ,akkor tagadták,de mult hetekben az egyik lapon(Blikk) elárulta Andrea.Kint nyugodtan élhettek ,a kutya nem kérdezett rá a 145 milliárdra.
  Na ezek és a többi elsikkasztott eltünt milliárdok hiányzanak a magyar gazdaságból.”
 • 1. jozko 2012. november 02. 11:22
  „"Mindenki pótolhatatlan".....
  Sajnos vagy nem : ez tévedés!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még dolgoznak a járdákon

Idén városszerte 6500 négyzetméteren újulnak meg a járdák Szentesen, amelyre idén 56 millió forintot fordít az önkormányzat. Tovább olvasom