Délmagyar logó

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 2°C | 8°C Még több cikk.

Bagitáné 18 év után feláll az igazgatói székből

Mindszent - Búcsút vesz a mindszenti általános iskola igazgatói székétől Bagitáné Szécsényi Mária, aki 18 évig irányította az intézményt. Úgy folytatja, ahogy kezdte, tanítóként, valamint szakmai tanácsadóként. Utódjáról a jövő hónapban döntenek. Nagy Margit tagintézmény-vezető pedig nyugdíjba megy.
 A gyerekek hiányozni fognak

Nyugdíjba megy az iskolából Nagy Margit, a Dózsa-telepi tagintézmény-vezető is. 1999-től látta el a mindszenti suli igazgatóhelyettesi tisztségét, a 2003-as összevonás után lett tagintézmény-vezető. Földrajz–rajz szakos pedagógusként 1974-ben kezdte pályáját a telepen. – Hiányoznak majd a gyerekek, a kollégák, de a taposómalom, az adminisztrációs munka nem. Nyugdíjasként pótolhatom az elmaradásaimat, olvasok, kirándulok. Legalábbis most így tervezem – jegyezte meg Nagy Margit.

„Lányom, megtartunk" – közölte az akkor 19 éves Bagitáné Szécsényi Máriával a mindszenti általános iskola egykori igazgatója, Csihás Gábor. Képesítés nélküli tanítónőként kezdte a munkát 1976-ban. 20 évig pedagógusként dolgozott, 18 évig a tanítás mellett az igazgatói teendőket látta el. Úgy döntött: nem indul újra a vezetői pályázaton.

– Annak ellenére, hogy az iskola minden szegletét ismerem, hiszen én is ide jártam suliba, és összesen 46 év fűz az intézményhez, nem sokat vívódtam a döntésen – jegyezte meg mosolyogva Bagitáné. – Munka mellett végeztem el a főiskolákat, nyelvvizsgát szereztem. Világéletemben pörgős típus voltam, napi 12-14 órát dolgozom – mesélte a leköszönő igazgató. Az előző 4 ciklusban önkormányzati képviselő is volt, jelenleg a város egyik társadalmi alpolgármestere.

– Átéltem nehéz helyzeteket is vezetőként. Ilyen volt a 2003-as iskola-összevonás, amikor a Dózsa-telepi sulit a központihoz csatolták. Szép emlékek sokasága is köt az iskolához, a gyerekekhez, a szülőkhöz, de nem is veszek tőle végleg búcsút – tette hozzá.

Bagitáné összecsomagolt, de csak igazgatóként köszönt el. Fotó: Török Anita
Bagitáné összecsomagolt, de csak igazgatóként köszönt el. Fotó: Török Anita

Szeptembertől tanítóként és szaktanácsadóként dolgozik majd.

– Sokan mondják, milyen az, hogy ennyi ideig vezető voltam, és most újra beosztott leszek. Nincs ezzel semmi probléma. Továbbra is szeretném a Budakalász Gimnázium mindszenti tagozatát vezetni, vagyis a felnőttképzést. Helyi civilszervezetekben is dolgozom, de még a közéleti szereplés is benne van a pakliban. Ami igazán bánt, hogy a kollégáim közül senki nem pályázta meg az igazgatói posztot. Örültem volna ennek, de sajnos nem így alakult. Úgy vélem, itt az ideje átadnom a stafétát. Nem szerettem volna, hogy két év múlva, amikor elérem a nyugdíjkorhatárt, új igazgatói pályázat kiírásával bolygassák meg az iskola mindennapjait – jegyezte meg Bagitáné Szécsényi Mária. Azt mondta: augusztusban derül ki, hogy ki lesz az utódja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lámpánál álló kocsisorba hajtott egy szentesi sofőr

Nem vette észre az útfelújítás miatt álló autókat, és a Skoda fékezés nélkül belehajtott négy autóba… Tovább olvasom