Délmagyar logó

2017. 03. 31. péntek - Árpád 5°C | 17°C Még több cikk.

Bajban a szegvári sportkör

Szegvár - Négyszázezer forinttal támogatta a szegvári futballcsapatot a Független Kisgazdapárt, miután világossá vált, hogy a falu önkormányzata nem tudja ugyanezt megtenni.
Tavaly még kétmillió forintot kapott a helyi önkormányzattól a szegvári sportkör, a támogatás azonban idén közel felére csökkent. Kádár György, a futballklub elnöke úgy emlékszik, Gémes László polgármester azt ígérte, ha a másodosztályban az élen végeznek, megkapják a falutól a támogatást arra, hogy a megye I-ben folytassák. Tavaly a harmadik helyen végzett végül a Szegvári Sportklub, pénz hiányában pedig nem tudtak elindulni ezen az őszön a megye II-ben, most a harmadosztályban próbálkoznak. A meghatározó játékosok átigazoltak más csapatokhoz, az ifjúsági korosztályt próbálják erősíteni. Előfordul, hogy kevés játékos miatt nem tudnak kiállítani egy csapatot.

Kádár György klubelnök és Hevesi János megyei pártelnök. Szenvedélyük a foci. A szerző felvétele
Kádár György klubelnök és Hevesi János megyei pártelnök. Szenvedélyük a foci. A szerző felvétele

A szezon kezdetén százezrek hiányoztak, ekkor jött a támogatás a kisgazdák részéről. A párt megyei elnöke és volt országgyűlési képviselőjelöltje, Hevesi János döntött úgy, hogy régi cimborája, Kádár György érdekében kapcsolatait kihasználva szponzort keres a szegvári futballistáknak. Egy névtelen támogató 430 ezer forintot adott a csapatnak, a pénzt Kádár a párt budapesti irodájában vette át személyesen. Azt mondta, nem politizál, őt csak a sport érdekli, de megemlítette, hogy annak idején Torgyán József is támogatta a Fradit.

A klubelnök nem osztja azt a faluban kialakult véleményt, amely szerint a tekések a futballistáknál sokkal sikeresebbek. Igaz, hogy kivívták a jogot a nemzeti bajnokság első osztályában való szerepléshez, és ott szépen teljesítenek, de szerinte Magyarországon sokkal többen fociznak, és ebben a sportágban nehezebb eredményt elérni.

Gémes másként látja

A szegvári önkormányzat valamennyi helyi civilszervezetnek készpénzben juttatott támogatást csökkentette az idei költségvetési évben. A falu arra ösztönzi a klubokat és egyesületeket, hogy próbáljanak más forrásból is támogatásokat szerezni, ezért létrehozták a teleházat, ahol ingyenesen pályázatokat is írnak az érdeklődőknek. Gémes László polgármester elmondta, a sportpályát az önkormányzat ingyen bocsátja a futballisták részére, a falu fizeti a villanyszámlát, állja a fűnyírás költségeit, tavaly másfél millió forintot költött az öltözők és mosdók felújítására, az új edzőpálya kialakításához pedig Gémes odaadta saját mezőgazdasági munkagépeit. A polgármester közölte: nem kizárólag készpénzben kapják meg a futballisták a rájuk eső részt. Hozzátette: a megye első osztályára vonatkozóan korábban azt mondta, ha a csapat feljut, a pénz nem lehet akadálya annak, hogy ezen az őszön elinduljanak. Emlékeztetett rá, hogy az első osztályú tekések bérleti díjat fizetnek a felújított pálya használatáért.

Olvasóink írták

  • 1. @@@@@@@@@@ 2008. szeptember 20. 09:36
    „Más települések már előrébb járnak az egyéb források felkutatásában! Annak az ideje régen lejárt, hogy központi költségvetésből "jár" mindenre. Esetleg jut, de mellé kell tenni a magunkét is! Legyen érdekorientált, az még a teljesítményre is kihat(hat). Jó munkát hozzá!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megnyílt az ideiglenes légimentő-bázis Szolnokon

Szentes - Mint többször megírtuk, a dél-alföldi régiót ellátó mentőhelikopter és személyzete a… Tovább olvasom