Délmagyar logó

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -1°C | 3°C Még több cikk.

Bakit sejt a Boros igazgatónője

Szentes - Molnárné Tóth Györgyi szerint adminisztrációs baki miatt nyilvánították eredménytelennek a Boros Sámuel Szakközépiskola és Szakiskola igazgatói pályázatát. Pintér Etelka marad a Zsoldos Ferenc Középiskola és Szakiskola élén, amelynek tantestülete erősen megosztott vele szemben. Az új gimnáziumi igazgató, Tóth Tamás nem tervez drasztikus változásokat.
A tantestületek véleménye sokadrangú szempont volt a szentesi középiskolák új igazgatóinak kinevezésénél – legalábbis erre lehet következtetni a múlt hét hétfőn nyilvánosságra hozott eredmények kapcsán. Mint arról beszámoltunk, április derekán új intézményvezetői pályázatot írtak ki a Horváth Mihály Gimnáziumban, a Boros Sámuel Szakközépiskolában és a Zsoldos Ferenc Középiskolában.

Összesen öten jelentkeztek a három tisztségre. A nevelőtestületek mindhárom intézményben konkrét véleményt fogalmaztak meg a jelöltekkel kapcsolatban: a gimiben a jelenlegi vezető, H. Szabó Réka, a Zsoldosban pedig az igazgatóhelyettes, Bimbóné Piti Éva élvezte a pedagógusok háromnegyedének bizalmát, a Borosban pedig az egyetlen pályázó a jelenlegi igazgató volt, akinek vezetői programját a szülők, a diákönkormányzat és egyéb iskolai munkaközösségek 100 százalékban támogatták. A végső döntést a pályáztató megyei intézményfenntartó központ javaslata alapján a közoktatásért felelős miniszter hozta meg.

A Horváth Mihály Gimnázium igazgatójának Tóth Tamást nevezte ki Balog Zoltán, a tárca minisztere. A 38 éves, három gyermeket nevelő kémiatanár – akinek programját a nevelőtestület 49 százaléka támogatta – elmondta, nem tervez drasztikus változásokat az intézmény életében. Hozzátette, több dologban tájékozódnia kell, és az új tanév indítása is sok feladattal jár. Augusztus elsejéig azonban szeretne még kikapcsolódni, ezért családjával és diákjaival vízitúrára indul.

A Zsoldos Ferenc Középiskola és Szakiskola igazgatója továbbra is Pintér Etelka marad. Hiába a tapasztalat, talán számára lesz a legnehezebb folytatni a 2008-ban megkezdett munkát, hiszen az általa irányított tantestület erősen megosztott vele szemben. Ezt tanúsítja pályázatának véleményezése és az, hogy kritikusai egyéb eszközt is bevetettek annak érdekében, hogy kihívója kerüljön az igazgatói székbe.

Pintér Etelka tudja, hogy megosztott vele szembe a tantestület.
Pintér Etelka tudja, hogy megosztott vele szembe a tantestület.

– Nem kampányoltam, tettem a dolgom, arról pedig, hogy a tantestület többsége más elképzelései mellett tette le a voksát, csak annyit mondhatok, ígérni sok mindent lehet. Tisztában vagyok vele, hogy bizonyítanom kell – nyilatkozta Pintér Etelka, aki szerint az intézmény jövőjét is meghatározza, hogy vezetése alatt sikerült megszerezni a Petőfi-iskola épületét, ahol a korábbiaknál sokkal jobb tárgyi feltételek között folyhat a képzés. Arra a kérdésünkre, hogy a már-már elmérgesedett helyzetben képes-e tovább együtt dolgozni az őt kihívó helyettesével, az igazgatónő nem kívánt válaszolni.

– Ezúton szeretnék gratulálni a kinevezést nyert kollégáknak, egyúttal sok sikert kívánok a munkájukhoz. Ami az én ügyemet illeti, azt kell mondanom, érthetetlen a döntés – így kommentálta a Boros Sámuel Szakközépiskola és Szakiskola igazgatói pályázatának eredménytelenné nyilvánítását Molnárné Tóth Györgyi, akinek újbóli kinevezését – mint fentebb írtuk – minden véleményezésre jogosult szervezet teljes mellszélességgel támogatta. A jogszabály szerint az iskola igazgató-helyettese, Kun Erzsébet látja el az intézményvezetői feladatokat, megbízás alapján a következő, eredményes pályázat lezárásáig. – Minden tőlem telhetőt megtettem, az intézmény jól működik, így talán nem véletlen, hogy a közösség teljes egészében mellém állt. Tudomásom szerint a térség országgyűlési képviselője, Farkas Sándor is elismerte munkámat.

Olvasóink írták

 • 8. tisza2 2012. augusztus 02. 19:49
  „Először is" megtisztelő " számomra ez a kedves stílus!
  Megnyugtatlak nagycsaládos vagyok és minden gyermekem a fent említett iskola tanulója volt. Természetesen, és ehhez nem fér kétség, majd a megfelelő időben családot is akarnak.”
 • 7. medvejanos 2012. augusztus 02. 12:22
  „tisza2 hány gyereked van amivel hozzá járultál ahhoz, hogy ne zárjon be az iskola ?
  ha esetleg idősebbek olyan szellemiségben nőttek fel hogy családot akarnak most ?”
 • 6. tisza2 2012. augusztus 01. 18:15
  „" ésszerűség":
  Délvilág:2011.06.30."...eddig egy osztálynyi gyereket veszített Szentes..."
  Délvilág:2011.08.10."...a Deákból 36 fő íratkozott ki, a Klauzálból 32 gyermek..."
  2011.03.25-ei Testületi üléshez előterjesztés"... Szentes város közoktatási rendszerének átalakításához kapcsolódó költségracionalizálási számítások: 61.504.830.HUF
  2012.06.22.-ei Testületi ülés:5. Tájékoztató az oktatás területén történt átszervezések tapasztalatairól:78 fő csökkenés, dologi megtakarítás mintegy 8 millió HUF”
 • 5. jtozso 2012. augusztus 01. 07:44
  „tisza2
  Szerintem az élet azokat a képviselőket igazolta akik a Petőfi suli bezárása mellet döntöttek,ugyan is nem vehető észre a hiánya,viszont a Zsoldosnak szükséges volt a bővítés.
  Egyébként a Zsoldos Igazgatójának a világon semmi köze nincs a Petőfi bezárásához az ésszerűség a józan képviselők döntöttek így.”
 • 4. tisza2 2012. július 31. 12:55
  „Azért ő is kellett hozzá és kész. A képviselők EGY RÉSZE döntött így, és kész!”
 • 3. studyfy 2012. július 30. 22:42
  „A Petőfi iskola megszerzéséhez neki semmi köze. A képviselők döntöttek így és kész. Ha 4 év igazgatói tevékenység után után most akar elkezdeni bizonyítani, akkor a tanári testületnek valószínűleg igaza volt, hogy mást akart igazgatónak.”
 • 2. tisza2 2012. július 30. 18:10
  „Jellemző módon a többség által nem támogatott Zsoldos igazgatónő "legnagyobb büszkesége" a volt Petőfi suli épületének megszerzése...sajnálom őt!”
 • 1. jtozso 2012. július 30. 17:37
  „Azonos politikai párt tagja Molnárné Tóth Györgyi és Farkas Sándor,az lenne a furcsa ha nem ismerné el a munkáját a képviselő Úr.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szentesre jön a táncparkett világelitje?

Jövőre World Opent, vagyis nemzetközi táncversenyt, és a sportág külföldi elitjét hozná Szentesre Szatmári-Nagy Szilvia, ha nyer egy romániai partnerrel közös pályázatuk. Tovább olvasom