Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

Befejeződött a csatornahálózat és a szennyvíztisztító telep nagymágocson

szentes - Az uniós támogatással 1,143 milliárd forintból megvalósult környezetvédelmi beruházást pénteken adták át.
Befejeződött a csatornahálózat és a szennyvíztisztító telep építése Nagymágocson, az uniós támogatással 1,143 milliárd forintból megvalósult környezetvédelmi beruházást pénteken adták át - tájékoztatta a projekt kommunikációs partnere, az Orosházi Média Kft. az MTI-t.

A Szentes és Orosháza között található, mintegy 3 ezer lakosú Csongrád megyei településen Nagymágocson korábban nem működött sem csatornahálózat, sem szennyvíztisztító telep.

A fejlesztés során közel 30 kilométer csatornahálózatot épült, és 1053 bekötést alakítottak ki a település belterületén.

A szennyvíztelep előkészítő munkálatai már 2012-ben megkezdődtek. A munkálatok kapcsán indított régészeti feltárás során őskori, Árpád-kori és késő középkori település nyomaira bukkantak. A szennyvíztelep helyszíne már 1999 óta ismert régészeti lelőhely, így a beruházás tervezésekor számoltak a feltárás idő- és költségigényével.

Az új, korszerű szennyvíztisztító telep hidraulikai kapacitása napi 300 köbméter, mely tartalmaz 20 köbméter szippantott szennyvizet, melyet a nem csatornázott ingatlanokból szállítanak be.

A fejlesztéssel jelentősen csökken a környezeti terhelés és javul a lakosság életminősége.

A csatornahálózat és a szennyvíztisztító telep kivitelezési munkálatait a Veolia Water Solutions Ú Tecnologies Magyarország Zrt. és a SADE-Magyarország Mélyépítő Kft. konzorciuma végezte el. A szennyvíztelep üzemeltetője az Alföldvíz Zrt. - áll a közleményben.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem jött be az önrablás

Sérelmükre elkövetett rablásnak álcázták bűncselekményüket a 17 éves barátok. Elfogták őket a… Tovább olvasom