Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Befogják a galambokat Szentesen

Szentes - Túl sok galamb van a szentesi városközpontban. Az önkormányzat most olyan céget keres, amely élve elfogja és elszállítja a madarakat. Hogy hová, azt nem tudni.
– Nem szeretem, hogy ennyire elszaporodtak. Kint a természetben szépek, de bent a városban piszkot csinálnak, betegségeket terjesztenek – fejtette ki a galambokkal kapcsolatos véleményét a szentesi főutcán Váci Alexandra. – Egyszer rápottyantottak a kerékpáromra egy ereszről – tette hozzá.

A Kurca-parti városban is gondot okoz a madarak túlszaporodása, ezért voltunk kíváncsiak a járókelők álláspontjára. Szentesen – akár ki is jelenthetjük: szerencsére – nem divat a galambok etetése, ettől függetlenül a számuk már az állatbarátok szerint is sok. Ezt az önkormányzatnál is így gondolják, hiszen a képviselő-testület városfejlesztési bizottsága javasolta: szabaduljanak meg a szárnyasoktól. A városközpontban túlszaporodtak, az ürülékük több mint hatvanféle fertőző betegséget terjeszthet – többek között ezekkel indokolták az irtás szükségességét.
 
Szentesen nem szokás etetni a galambokat, mégis túl sok van belőlük. Fotó: Králik Emese
Szentesen nem szokás etetni a galambokat, mégis túl sok van belőlük. Fotó: Králik Emese

Szentesen korábban riasztóval igyekeztek távol tartani a madarakat az épületektől. Ennek azonban idővel megszokták a hangját, és már nem féltek tőle. Most mással próbálkoznak. A városellátó szakembere, Bujdosó Károly az előterjesztésben azt javasolta, hogy olyan céget kell megbízni, amely élve elfogja a galambokat, az elhelyezésükről is maga gondoskodik. A Kossuth utcát és környékét, nagyjából a Kossuth tértől a könyvtárig terjedő szakaszt, főként köz- és önkormányzati ingatlanokat vizsgál majd át a munkát elnyerő cég.

Három dunántúli vállalkozás jöhet szóba, a feladatot 2,5 és 3 millió forint közötti összegért vállalnák. A január 29-ei ülésen dönt minderről a testület.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kormánybiztosként mintagazdaságot szervez Farkas Sándor

Kormánybiztosként mintagazdaságot szervez Farkas Sándor
Az újjászervezendő gazdaság gerincét a lovas ágazat jelenti, és egy szarvasmarhatelep létesítése is… Tovább olvasom