Délmagyar logó

2017. 06. 24. szombat - Iván 19°C | 33°C Még több cikk.

Békés megyébe tart a szentesi járás

Szentesi járás - A járás majdnem teljes egészében a Békés megyei vízműhöz csatlakozik, vagy már eddig is oda tartozott. A törvény szerint valahová muszáj társulni, Fábiánsebestyén saját utat keresett.
Törvény mondja ki, hogy egy település a tulajdonában lévő közművagyont olyan szolgáltatóra bízza, amely megfelel a jogszabályi, akkreditálási feltételeknek – áll a mai, rendkívüli testületi ülésre benyújtott egyik javaslatban. Lapunk többször megírta: csak azok a vízszolgáltató cégek kapnak működési engedélyt, amelyek legalább 50 ezer – 2016-tól pedig 150 ezer – felhasználói egyenértékkel, azaz fogyasztói bekötéssel rendelkeznek.

Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

Amennyiben a városatyák megszavazzák, a szentesi szolgáltató – hasonlóan a megye számos településéhez – az Alföldvíz Zrt.-hez csatlakozik, ennek érdekében már törzsrészvényt is vásárolt a cégben. Igaz, sok választásuk nincs, hiszen valahová muszáj csatlakozni, a Magyar Energia Hivatal pedig nem engedi meg, hogy az egymással földrajzilag össze nem függő ellátási területek közötti távolság a 40 kilométert meghaladja. Azaz a Békés megyei társaság az egyetlen lehetőség. Ráadásul ha az önkormányzatok május 31-éig nem döntenek, akkor a jelenlegi üzemeltető jogosulatlan szolgáltatóvá válik, és megbírságolják.

A járás három településén, Árpádhalmon, Eperjesen és Nagymágocson már évek óta a békési cég szolgáltat, így nincs teendőjük. Nagytőkén sem kell a testület elé vinni az ügyet, mert a megye legészakibb faluja az állami kézben lévő, már most is 100 ezer lakost ellátó Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. tagja. A járás egyetlen kérdéses települése egyelőre Fábiánsebestyén. Békési forrásokból úgy tudjuk: a falu vezetése nem kívánt élni az Alföldvíz ajánlatával, azt mondták, más úton haladnak. A polgármester többször felhívta a figyelmünket, hogy semmilyen témában ne keressük, ezért a jegyző asszonyt kérdeztük, de ő sem akart válaszolni. Annyi biztos, hogy péntekig Fábiánsebestyénben is dűlőre kell jutni.

Olvasóink írták

  • 2. falusi01 2013. május 28. 16:08
    „"a jegyző asszonyt kérdeztük, de ő sem akart válaszolni" ! Érthető............ Mégis csak meg kell élni valamiből.”
  • 1. Tshabalala 2013. május 28. 13:16
    „Ez a cim nem melto egy ujsaghoz, a szentesi járás sem térben sem közigazgatásilag nem indul el, marad egy helyben! Ha az alpok vizét iszom attól meg maradok szegedi!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sokba kerül az egyirányúsítás

A szentesi Tóth József utca egyirányúsítására tavaly 30 milliót különítettek el, de az elkészült tanulmányterv szerint a 980 méter hosszú útszakasz átépítésének teljes költsége meghaladhatja majd a 480 millió forintot. Tovább olvasom