Délmagyar logó

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 17°C | 31°C Még több cikk.

Beköltöztek a gyerekek az óvodába

Szentes - Elkészült és a gyerekek már birtokba is vették a Klauzál utcai óvoda megszépült épületét.
Az intézmény bővítésére és korszerűsítésére 201 millió forintot nyert a város pályázaton. A Nyolcszín Virág Óvodába költözött a Bocskai és Kossuth utca óvoda, így mintegy 150 gyerek jár az új intézménybe.

Elkészült és a gyerekek már birtokba is vették a Klauzál utcai óvoda megszépült épületét.
Elkészült és a gyerekek már birtokba is vették a Klauzál utcai óvoda megszépült épületét.

A Bocskai és Kossuth utca óvoda csoportjai hétfőn már a Nyolcszín Virág Óvodában kezdték a hetet. Az önkormányzat az Új Magyarország Fejlesztési terv Dél-Alföldi Operatív Program keretében az „Érték és innováció megteremtése a Klauzál Utcai Óvodában" című kétfordulós pályázaton nyert kétszáz millió forintot az építkezésre. - Szakaszosan költöztünk át – kezdte a beszélgetést az óvodavezető Szabóné Vona Krisztina. A Kossuth utcai óvodából öt, a Bocskai utcaiból két csoport jött ide. A kétszáz férőhelyessé bővült óvodába most százötvenen járnak, de januárban még várunk több mint húsz gyereket.

A termálvízzel fűtött épületben járva mindenhol új bútorokat, eszközöket látni. - A csoportszobában a gyerekeknek székek, asztalok, játéktartók, könyves szekrények, ágyneműgarnitúrák, szőnyegek újak. Minden csoporthoz tartozik külön öltöző, mosdó – mutatta a vezető.

Felszerelték az orvosi és a fejlesztő szobát is. Új mosógépet, a melegítőkonyhába tálalóedényeket, tányérokat, poharakat vásároltak. Az udvaron meseház, mesevonat, rugós játékok, homokozók, mászóka várja a gyerekeket. A kivitelező Unibau-Épszer Kft. is ajándékozott udvari játszóeszközt az óvodának. Az óvoda ötezer négyzetméteresre bővült udvara nyitható a körbekerített Vuk játszótér felé.Ű

A dolgozói létszám nem változott. Tizenhat óvónő, nyolc dajka, egy udvaros és egy takarítónő látja el a gyerekeket. A felnőtteknek öltözőjük és zuhanyzójuk van az emeleten, ahol a Központi Óvodai Körzet adminisztrációs feladatait is végzik. A teljesen megújult intézményt december 19-én, szerdán 16 órakor adják át ünnepélyesen, ahol fellép az óvoda Pillangó és Mákvirág csoportja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hűtőt nyert az elemgyűjtésért

A KIND Halláscentrum Kft. a Whirlpool Magyarországgal és az egri Hotel Koronával együttműködve Együtt a környezetért címmel országos környezetvédelmi programot hirdetett egy évvel ezelőtt. Tovább olvasom