Délmagyar logó

2016. 12. 08. csütörtök - Mária -5°C | 3°C

Belga színjátszók előadása Szentesen

Szentes - Belga diákok vendégeskednek már napok óta a szentesi Horváth Mihály gimnáziumban. A tizenöt 16 és 18 év közötti fiatal, illetve a két kísérőtanár egy brüsszeli középiskolából érkezett a Kurca-parti városba.
– Dráma tagozatosaink februárban jártak a brüsszeli iskolában, ahol szintén tanítanak színjátszást – mondta Majtényi András, a szentesi gimnázium ének-zene szakos tanára –, több mint egyhetes látogatásuk ennek az útnak a viszonzása. A két intézmény egy éve tartja egymással a kapcsolatot.

A belga diákoknak különböző kulturális programokat szerveztek vendéglátóik. Jártak Budapesten, ellátogattak a Parlamentbe és a Nemzeti Galériába. Emellett megismerkedtek Szentes nevezetességeivel, és találkoztak Szirbik Imre polgármesterrel is. Tegnap Szegeden jártak a belga vendégek, ma pedig fellépnek azon a másfél órásra tervezett francia nyelvű esten, amelynek délután 5 órától a szentesi megyeháza ad otthont. Az ingyenes rendezvényen a Horváth Mihály gimnázium dráma tagozatosai zenés darabbal szórakoztatják majd a közönséget. A családoknál elhelyezett brüsszeli diákok holnap repülnek haza.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendezték a szentesi patikaügyeletet

Szentes - Ezentúl felváltva tartanak készenléti szolgálatot a szentesi patikák, a Dr. Bugyi István… Tovább olvasom