Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 3°C Még több cikk.

Bérlakás lehet az iskolaépületből

Szentes - Sok a városban a rászoruló család, ezért további szociális bérlakásokat szeretne kialakítani az önkormányzat – hangzott el még a szeptemberi testületi ülésen.
Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

Legutóbb múlt pénteken ült össze a grémium, ekkor a jövő évi költségvetési koncepció kapcsán vetődött fel a téma ismét. A bezárt Damjanich-iskola egyik épületét, a pártházként emlegetett szárnyat nézték ki erre a célra. Az intézményt két éve szüntették meg, komoly érdeklődést eddig sem vállalkozás, sem magánbefektető nem mutatott iránta. Utoljára tavaly adtunk hírt a volt gyermekintézményről. Akkor a város felújíttatta a volt szolgálati lakást, ahová egy gondnok költözött be.

A szociális bizottság már foglalkozott a kérdéssel, árulta el a testület jobbikos képviselője, Szabó Zoltán. – Két kis lakást lehetne ott kialakítani, az idei, lakásmobilitást szolgáló előirányzat maradványa terhére megoldható lenne a feladat. 2-3 milliót kellene ráfordítani – részletezte. Az ötlet onnan ered, hogy – bár jelenleg alacsonyak az ingatlanárak, így akár vásárolni is megérné – a város a jelenleg üresen álló helyiségeit hasznosítani szeretné. Meg kell válogatni a bérlői kört, a szociális bizottságnak figyelnie kell, hogy a környezetbe illő lakók költözzenek be, osztotta meg aggályait a jobbikos képviselő. A bérlők pályázatait egyedileg bírálják majd el, héttagú testület dönt a kérdésben.

A pártházként emlegetett szárnyat alakítják át. Fotó: Králik Emese
A pártházként emlegetett szárnyat alakítják át.
Fotó: Králik Emese

Olvasóink írták

 • 4. tothmariaaa 2013. november 03. 20:28
  „Remélem megkérdezik a környéken élőket is. NEM AKARJUK...”
 • 3. nádiposzáta 2013. október 29. 12:50
  „Rejtett nemzeti erőforrással tele rakják.”
 • 2. nádiposzáta 2013. október 29. 12:40
  „Ha szociális bérlakást alakítanak ki ,kellene hozzá felügyelőt kihelyezni hogy az épületet az udvart ne lakják le ,akiket az önkormányzat beköltöztet feleljenek az épület karbantartásáért tisztaságáért.Ne nézzék hol mi használati tárgynak .”
 • 1. pachakuti 2013. október 29. 10:43
  „Jó lesz már most félretenni pár tíz milliót a rászorulók által okozott szándékos rongálások és eltulajdonítások pótlására, valamint már most megelőlegezni a szolgáltatóknak az általuk be nem fizetett számlák értékét.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aktív nyugdíjasok kerestetnek

Az Együtt Szentesért Egyesület keresi azokat a nyugdíjasokat, akik szívesen mesélnének magukról. Tovább olvasom