Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Bérlakások épülnek a hivatal fölé

Szegvár - Megkezdődött a szegvári polgármesteri hivatal felújítása: az épület nyeregtetőt is kap, ahol egy új tanácsterem mellett három bérlakást alakítanak ki.
Nem lehetett tovább várni a szegvári polgármesteri hivatal épületének átépítésével, a lapos tető sorozatos beázása egyre kellemetlenebbé vált. A nagyközség önkormányzata úgy határozott, kedvezményes kamatozású, hosszú lejáratú hitelt vesz fel a Magyar Fejlesztési Banktól, hogy egy nyeregtetővel felfelé bővítse a házat, aminek nyílászáróit is kicserélik, homlokzata pedig hőszigetelést kap.

– Mintegy 30 millió forintos kölcsönről van szó, amelynek részleteit könnyebben ki tudjuk gazdálkodni, ha csökkenek a hivatal fenntartási költségei – mondta lapunknak Gémes László. A település polgármestere hozzátette, az új magas tető alatt 400 négyzetméteres tetőtér lesz, amelynek egyik részében új tanácstermet, a másik felében pedig három lakást alakítanak ki. Ezeket értékesítheti, illetve bérlakásként is hasznosíthatja az önkormányzat. A hivatal épületének szomszédságában lévő bérlakástömbökre szintén nyeregtetőt építenének, így további 8-cal lehetne bővíteni a szegvári bérlakások számát. Utóbbi programra jövő évben lehet majd pályázati támogatást nyerni.

A hivatalnál már megkezdődött a lépcsőházépítés. Ha az időjárás engedi, még ebben az évben felkerül az új tetőszerkezet a házra, és a nyílászárókat is kicserélik, emiatt 1-1 napra bezárnak majd a hivatal egyes irodái. A külső hőszigetelés és a tetőtér beépítése tavaszra marad.

Olvasóink írták

  • 1. egyszegvári 2010. november 23. 11:22
    „Nevetnem kell!!!! Olyan lakásokra még építenek?? Ramaty állapotba vannak!! Mállik a vakolat stb! Eggy másik lassan ÖSSZEDŐL!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Román orvosokat képeztek

Szentes - Együttműködés a sürgősségi ellátás fejlesztéséért című projektjével nyert közös pályázatot… Tovább olvasom