Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Bérlakások fiataloknak Szentesen

A fiatalok lakásgondját próbálja megoldani a szentesi önkormányzat a Csongrád Megyei Víz- és Csatornamű Vállalat egykori székházában.
A fiatalok lakásgondját próbálja megoldani a szentesi önkormányzat a Csongrád Megyei Víz- és Csatornamű Vállalat egykori székházában. A berekháti városrészben lévő többszintes épület az 1990-es évek óta üresen áll, ebből következően az állaga egyre csak romlik. Ismeretes: a mamutcéget felszámolták a rendszerváltást követően, s a székházhoz tartozó műhelyeket és más helyiségeket különböző társaságok szerezték meg. Az irodaépület és az étkezde viszont máig gazdátlan. Ezekhez akar hozzájutni a város, hogy szociális bérlakásokat alakíttasson ki benne.

Régóta tervezik ennek megvalósítását az önkormányzat vezetői, ám a Magyar Államkincstárral eddig nem sikerült megegyezniük. Szilvássy Árpádné, a polgármesteri hivatal vagyongazdálkodási irodavezetője elmondta: az egykori irodahelyiségeket az OEP foglalta le, mert a megyei szolgáltató cégnek tetemes adóssága volt. Ezért állami tulajdonba került a berekháti székház, amelyet a kincstár adhat át a városnak. Ha megszületik az évek óta várt döntés, akkor az önkormányzat mint tulajdonos már hozzákezdhet a garzonlakások kialakításához szükséges tervek elkészítéséhez. Azután pedig pályázatot is benyújthatnak állami forrás elnyerésére az épület bérházzá történő átalakításához.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tánc után esténként futnak a szentesi ligetben

Csavargás, városnézés, barátkozás, randevú, és más esti elfoglaltságok helyett esténként futnak a… Tovább olvasom