Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 12°C | 17°C Még több cikk.

Bérletidíj-vita a szentesi Tisza-parton

Elégedettek a fürdőzők a Tisza szentesi szakaszánál lévő stranddal – az üdülők tulajdonosai viszont mérgelődnek, mert a telkek után befizetett bérleti díj az ő kényelmüket nem szolgálja. Nekik nem fontos a bója, a mentőcsónak a strandon, őket a leszakadó ágak zavarják, amelyek a nyaralók tetejére zuhannak. A városellátó intézmény illetékese megígérte: lesz favágás is.
A szentesi tiszai strandon még alig van élet. Keresztes-Nagy Lászlóné azt meséli, hogy legutóbb is csak nyolcan voltak kint, ezért jót lehetett pihenni és napozni. Elégedett a körülményekkel, éppen látta, amikor rotálták a partot. Már van öltöző, tusoló, ivóvíz, és szeméttároló edényekről is gondoskodtak. A fiatalasszony tapasztalata szerint takarítják a mellékhelyiségeket is. Az egyik gyereknek a múltkor elvágta a kagyló a lábát, és rögtön elsősegélyben részesítették. Büfé egyelőre még nem üzemel, ám neki nem is hiányzik. Közel lakik a tiszai strandhoz, kerékpárral szokott kimenni. Akárcsak a férje, aki egyébként szinte mindenhová autóval közlekedik. A folyó szentesi szakasza persze nem hasonlítható a Körös-torokhoz, a helybeliek és a vendégeik viszont éppen azt kedvelik benne, hogy csendes, nincs nagy nyüzsgés.

A Tisza-bizottságnak 30 éve az elnöke Bagi Imre, aki arra panaszkodott érdeklődésünkre, hogy a száguldó motorosok dübörgésére ébred hajnalonta az üdülőterületen. Szerinte áldatlan állapotok vannak a nyaralók környékén. Ők pedig fizetik a telkek után a bérleti díjat, de nem kapnak érte semmit. Azt is sérelmezi az elnök, hogy a fák letört gallyai tönkreteszik a nyaralók tetejét, meg a sátrakat is összedöntik. A partot ellenben rendezteti az önkormányzat az általuk befizetett díjból, ám ez kevés vigaszt jelent az üdülők gazdáinak. Nekik nincs szükségük bólyára meg mentőcsónakra, saját stégjük van. Azt azért nehezményezi, hogy a fürdőzők közül többen már ott napoztak, és onnan vitték fürdetni a kutyájukat. Az önkormányzat az idén 50 forintról 60-ra emelte a telkek bérleti díját négyzetméterenként. Ezt még lenyelnék a bérlők, ha az összegből rájuk is költene valamit az önkormányzat.

A városellátó intézmény munkatársa, Kiss Ferenc lapunkat arról tájékoztatta: 1 millió 900 ezer forint a bérleti díjakból a tervezett bevételük. Az összegnek azonban csak a hetven százalékát fizették be eddig a nyaralótulajdonosok. A szakember elmondása szerint a bevétel legnagyobb részét a strand üzemeltetésére költik. Tény ugyanakkor az is, hogy a telekbérlőktől nem kérnek pénzt az ivóvízért és a szemétszállításért. Még ezen a héten is gallyazzák a fákat a strandon, és felteszik a lábtengópályánál az új hálót. Kiss Ferenc megígérte: az üdülőterületen is megnézik az öreg nyárfák veszélyes ágait, és konzultálnak majd Baloghné Berezvai Csilla városi főkertésszel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kövér László szentesi kampánya

– Az önkormányzati választás a helyi ügyekről szól, a nagypolitikára csak áttételesen van… Tovább olvasom