Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Bérlők költöznek a Damjanich-iskolába

Szentes - Három éve zárták be a szentesi Damjanich-iskolát. Az intézmény egy fő- és három melléképületből állt, a hasznosításukra többféle ötlet született eddig.
Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

Az egyik – egykori funkciója után még mindig pártházként emlegetett – szárny hamarosan élettel telik meg, az önkormányzat bérlakásokat alakít ki benne.

Eredetileg kettőt terveztek, végül három lesz: két egyszobás és egy valamivel nagyobb, másfél szobás, összkomfortos otthon.

A külső és a belső munkálatok még egyaránt tartanak, a kivitelező városellátó intézmény szakemberei falaztak, burkoltak, betonoztak, nyílászárókat festettek. A volt iskolatelekből kerítéssel rekesztettek le egy udvart, egyelőre a valaha oda járó alsó tagozatosok játszótere is megmaradt.

A Szentes Városi Szolgáltató Kft. ügyvezetője, Döbrőssy Iván arról számolt be, hogy az átalakításra 12 millió forintot költ a város, várhatóan a jövő hónapban költözhetnek a bérlők. Úgy tudjuk: arról, hogy ki költözhet majd be az összkomfortos, gáz központi fűtésű lakásokba, a képviselő-testület szociális bizottsága dönt.

Folynak a belső munkálatok. Három lakást alakítanak ki az egykori pártházból. Fotó: Králik Emese
Folynak a belső munkálatok. Három lakást alakítanak ki az egykori pártházból. Fotó: Králik Emese

A középső kis épületben a város két éve gondnoki lakást alakított ki, ez egy ideje üres, a hírek szerint ismét odaköltöztetnek valakit, aki vigyáz az ingatlanra. A főépületet az önkormányzat a volt kutatótelepre szeretné az állammal elcserélni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fogával húzta el a repülőt Sinka Zsolt

90 tonnás repülőgépet húzott el a fogával kedden a szentesi Sinka Zsolt a budapesti repülőtéren. Tovább olvasom