Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 24°C Még több cikk.

Betlehemi jászol a szentesi főtéren

Hagyományteremtőnek szánja a szentesi önkormányzat és az Életjel Kulturális Egyesület a karácsonyi vásárt, amelyet először rendeztek meg az ízlésesen feldíszített Kossuth téren. A betlehemi jászol körül nádtetős házakban árulják a kézműves- és népművészeti termékeket, és december 23-áig mindennap délelőtt 11 órakor és délután fél 3 körül más-más általános iskola tanulói teremtenek ünnepi hangulatot.
Kedves színfolt volt a klauzálos diákok adventi műsora a betlehemi jászol előtt. Fotó: Vidovics Ferenc
A szentesi Kossuth teret esztétikusan díszítették fel a hét végére, amikor is első alkalommal rendezte meg az önkormányzat közösen a Rakk László elnök vezette Életjel Kulturális Egyesülettel a karácsonyi vásárt. A nádtetős házak a maguk egyszerűségében szépek, a műgonddal elkészített betlehemi jászolnál pedig egy felirat tudatja: ezzel az ajándékkal a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola kíván áldott, békés karácsonyt Szentes minden lakójának.

A Klauzál Gábor Általános Iskola tanulói vasárnap délelőtt itt kedveskedtek ünnepre hangoló műsorukkal. A december 23-áig nyitva tartó aranykapunál mindennap délelőtt 11 órakor és délután fél 3 körül más-más általános iskola tanulói és az Új Hajtás Egyesület fiataljai teremtenek ünnepi hangulatot a téren az adventi várakozás jegyében. A Bartha János Kertészeti Szakképző Iskola tanulói a fenyőgirlandokkal, míg a pollákosok a világítással járultak hozzá a karácsonyt idéző miliőhöz.

A főtér sarkán ott állt most is a Hóember, amely várja e hét péntek reggelig a vevők szavazatait az általuk legszebbnek ítélt ünnepi kirakatokra.

A nádtetős házakban igyekeztek kézműves- és népművészeti tárgyakat felsorakoztatni az árusok, de vannak könyvek, kazetták, no meg persze a vásári hangulathoz illő forralt bor, sült gesztenye, húsos lepény és más finomság is kínálja magát. A 93 éves Pataki Ferencnek ízlett a fűszeres bor. Neki nagyon tetszett a betlehemi hangulat a téren, egyedül a közönséget hiányolta. Vargáné Csepregi Erika a hároméves kislányával, Virággal és az ötesztendős Leventével nézelődött a vásárban, s mint mondta: nagyon meglepte, hogy ilyen szépen feldíszítették a főteret. A betlehemi jászolt ő már akkor megcsodálta, amikor még csak készítették.
A pedagógus Józsa Józsefné igényesnek és ízlésesnek nevezte a karácsonyi vásárt, a férje annyit tett hozzá, hogy ez hiányzott a karácsonyi hangulathoz. Ugyanezt mondta Dévayné Szabó Éva tanárnő, aki azt reméli, hogy az ünnepekig még sokan kimennek majd a főtérre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erzsike néni már megbékélt a sorsával

Megbékélt már a sorsával a csongrádi Vincze Sándorné, aki nem csupán otthonra, de családra is lelt a… Tovább olvasom