Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Bezárt a szentesi kenyérgyár

Szentes - Bezárt a szentesi kenyérgyár, felmondtak 16 dolgozónak. A lépést azzal indokolták, hogy nem jött annyi megrendelés, mint amennyire számítottak.
Kenyeret még árulnak a szentesi Arany János utcai üzem boltjában, de már nem ott sütik a pékárut, ugyanis a kenyérgyárat július elsején bezárták. Az 50 dolgozó közül 16-nak felmondtak, a többiek az ugyancsak az Árpád Agrár Zrt. tulajdonában lévő vásárhelyi sütödében kaptak munkát. Az üzem bezárását azzal indokolták a társaságnál, hogy nem jött annyi megrendelés, mint amennyire számítottak.

– Nem tudtunk versenyképes ajánlatot adni a nagyobb szentesi ellátó központoknak, így azok messzebbről szerezték be a pékárut. Ez azért is sajnálatos, mert máshol, például Hódmezővásárhelyen jól működik a helyi beszállítókra alapozó rendszer – mondta lapunknak Csikai Miklós, az Árpád Agrár Zrt. elnök-vezérigazgatója. Más sajtóorgánumban meg is nevezték az elpártolt partnereket: e szerint a kórház, a központi konyha és több nagyobb bolt keresett magának más beszállítókat.

Kenyeret még árulnak, de sütni már nem sütnek a kenyérgyárban. Magyar üzletházat képzeltek a helyére. A szerző felvétele
Kenyeret még árulnak, de sütni már nem sütnek a kenyérgyárban.
Magyar üzletházat képzeltek a helyére. A szerző felvétele

Lapunk kíváncsi volt, vajon miért váltottak a fent említett beszerzők. Dohányné Jelenfi Anna, a központi konyha vezetője úgy fogalmazott, igazából nem érti, miért rájuk hivatkoznak az Árpádnál, hiszen a június végén zárult második negyedévben bruttó 5,3 millió forint értékben rendeltek meg termékeket a szentesi kenyérgyártól, míg másik beszállítójuktól, a szegedi sütödétől 1,8 millióért vettek kenyeret, vagyis 75 százalékban helyből szerezték be a pékárut. Ráadásul lényeges különbség az ajánlatokban sem volt.

Ami a jövőt illeti, felmerült, hogy a megüresedett kenyérgyári épületben, s annak udvarán egy élelmiszerközpontot lehetne kialakítani, ahol a térségben előállított élelmiszereket forgalmaznák. Így helyet kaphatnának itt a Hungerit termékei, továbbá az Árpádnál termelt zöldségféléket, tejtermékeket és borokat, illetve kisebb húsüzemek portékáit is áruba bocsáthatnák.

A Goldex beszállna

Verebélyi József, a derekházi vágóhidat is birtokló Goldex csoport tulajdonosa is vevő a magyar üzletház ötletre. Szerinte lehet építeni arra, hogy a vásárlók lokálpatrióták, ezért érdemes lenne egy konzorciumot létrehozni a partnerséget kereső Szentes környéki élelmiszer-előállítóknak. Verebélyi úgy véli, az olcsó helyett a minőségi élelmiszert keresik manapság a vevők, s utóbbian biztosan felülmúlják külföldi versenytársaikat.

Olvasóink írták

  • 2. KisVilma 2009. július 19. 17:56
    „Elég nagy szégyen hogy a helyi boltok ennyire tönkre mennek,mert más városból szerzik be az árut!”
  • 1. Kelemenesi 2009. július 13. 15:14
    „:( Szomorú. Igazán.

    Még emlékszem, mikor hazafelé menet vettünk egy kenyeret a gyár boltjából, és útközben elfogyott, mert frissen sült, meleg, illatos KENYÉR volt. Azóta sem ettem olyan finomat, állítom.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Termálvíz: oda-vissza sajtolás

Szentes - Kezdetnek nem rossz, de a hasznosítók számára több kérdést is felvet, hogy nem kell visszasajtolni a termálvizet. Tovább olvasom