Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Bezárták az államkincstár irodáját Szentesen

Szentes - Megszűnt a Magyar Államkincstár szociális és családtámogatási irodája Szentesen. A kirendeltség az Ady Endre utcában egy épületben működött az egészségbiztosítási pénztárral, s ennek a munkatársain csapódik le a változásról mit sem tudó ügyfelek haragja...
Nekik ugyanis Szegedre kell utazniuk, ha családi pótlékot, anyasági és fűtési támogatást szeretnének kapni. Az államkincstárnál az alacsony forgalom miatt döntöttek az iroda megszüntetéséről.

Az egészségbiztosítási pénztár munkatársain csapódik le az ügyfelek haragja. Fotó: Tésik Attila

Szentesen az a hír járja, hogy november 1-jétől megszűnt az egészségbiztosítási pénztár kirendeltsége az Ady Endre utcában. Lapunk megkereste az egészségbiztosítási pénztár szentesi osztályvezetőjét, D. Szabó Károlynét , aki cáfolta a hírt, mondván: ők továbbra is fogadják az ügyfeleket. A félreértést az okozhatta, hogy egy helyen vannak a Magyar Államkincstár szociális és családtámogatási irodájával, amely tényleg megszűnt november 1-jén. Megtudtuk: 2001-ig egy szervezeti egység volt e két terület, s akkor tették át az államkincstárhoz a családtámogatási ügyeket.

Alacsony volt a forgalom

Varga Zsuzsa, a Magyar Államkincstár kommunikációs tanácsadója lapunknak elmondta: a kirendeltség forgalma nagyon alacsony volt, ezért született döntés a megszüntetéséről. Szerintük ez az ott lakókat nem érinti hátrányosan, mert az energiaár-támogatási kérelmükhöz szükséges igénylőlapot beszerezhetik az önkormányzat ügyfélszolgálati irodájában vagy letölthetik a Magyar Államkincstár honlapjáról (www.allamkincstar.gov.hu).

Szentesen mindenesetre nagy kavarodás lett abból, hogy bezárt az államkincstár kirendeltsége. Annál is inkább, mivel napi átlagban százan is felkeresték az irodát, ahol régebben öten, az utóbbi időkben ketten intézték a szentesi és a csongrádi térségből érkezők ügyeit. A változásról nem értesült emberek az egészségbiztosító munkatársain töltik ki haragjukat. Ott értesülnek arról is, hogy a városházán juthatnak további információhoz. Lencséné Szalontai Mária, a szociálpolitikai osztály vezetője érdeklődésünkre elmondta: náluk csak nyomtatványokat kaphatnak – többek között – családi pótlék, gyes vagy fogyatékossági támogatás igényléséhez. A polgármesteri hivatalban tájékoztatást is adnak arról, milyen iratokat kell csatolniuk az érdeklődőknek a kérelemhez. Az elmúlt napokban sokan keresték fel őket, még csongrádi ügyfelük is volt. Nekik is azt ajánlották: a kitöltött nyomtatványokat küldjék el Szegedre, a Magyar Államkincstár területi igazgatóságára, a Széchenyi tér 9. szám alá.

Olvasóink írták

 • 2. Alexandra 2007. november 22. 00:18
  „Üzenem a Varga Zsuzsa kommunikációs tanácsadónak: 1., mielőtt ekkora baromságokat képes mondani, először keresse meg a térképen
  Szentest, illetve Hódmezővásárhelyt. Kiváncsi lennék rá megtalálja-e?
  2., szomorú ha nem tudja, hogy a Kincstár nem csak a fűtéstámogatásassal foglalkozik, tehát más problémája is lehet az embereknek.
  3. Az ügyfelek tájékoztatása a Kincstár részéről abban merült ki, hogy "hátrahagytak" 2 telefon számot, amit mellesleg senki fel nem vesz, illetve egy internet címet. Namármost, a nevükben is benne van, hogy csakádtámogatási és szociális iroda. Ebben az ügyfélkörben a legtöbb embernek a nyomtatvány kitöltés is gondot okoz, az emberek az ügyintéző személyes segítségnyújtását igénylik. Sajnos a legtöbben még igen messze vannak az internet eléréstől illetve használattól.
  4. Az idős, beteg, fogyatékos emberekről pedig már említést sem teszek, hiszen a "szociális" iroda talán velük a leg antiszpciálisabb.”
 • 1. stones 2007. november 09. 00:01
  „Szentes - Aki szociális válságot emleget, nem az igazat keresi,- mondta gyurcsány Szentesen.
  Biztos igaza van, nincsen már itt senkinek semmi gondja, ezért kellett bezárni ezt a kirendeltséget.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csendes volt a vasutas sztrájk Szentesen és Makón

Szentes - A makói és a szentesi vasútállomáson szerdán csend és nyugalom volt a sztrájk ideje alatt.… Tovább olvasom