Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 16°C | 25°C Még több cikk.

Bográcsos a panelgarázsban

Szentes - Interneten jelentették föl az önkormányzatnál a szentesi Tóth Mihályt. A névtelen levélíró azzal vádolja, hogy a Bacsó Béla utca 1–7. számú társasház garázsában főz. A férfi azt mondta, itt csak előkészíti az ételt, másutt főzi meg.
A szentesi polgármesteri hivatal interaktív levelezési rovatába írt be inkognitóban egy illető, aki többek nevében kifogásolta, hogy a Bacsó Béla utca 1–7. számú társasház garázsában rendszeresen főznek, szerinte kifőzdét nyitottak ott. A panaszos azt állítja: minden hét végén „élvezik a pacal és a tömény vöröshagyma, pörkölt szagát". Az ötemeletes ház erkélyein a ruhák is átveszik az ételszagot, az ablakokat is kénytelenek ezért zárva tartani a lakók. Azt is nehezményezik, hogy nemcsak főznek, hanem isznak is a garázsnál. Nincs vécé és mosdó, ezért a közterületen végzik a dolgukat az emberek.

Tóth Mihály készségesen megmutatta lapunknak a garázsát, amelyben láttunk ételt is: egy befőttesüvegben gyümölcslevest. Érkezésünk előtt vitte ezt neki a barátja, Szkalonai János. Tóth Mihály azért furcsállja az egész ügyet, mert neki senki sem szólt, hogy gond lenne.

Tóth Mihály: Ez a garázs nem alkalmas arra, hogy kifőzdét nyissak.
Fotó: Tésik Attila

– Itt olyat nem csinálok, ami problémás lenne – mondta. A garázsban négy bogrács sorakozott, de csak egy az övé, a többi a haveroké. Állítása szerint eladásra nem főz, mert abba beleszólhat az ÁNTSZ. – Ez a garázs egyébként sem alkalmas arra, hogy kifőzdét nyissak – mondta Tóth Mihály. De bögrecsárdát sem működtet. Azt elismerte, hogy szokott főzni a vadászoknak és a vízilabdázóknak, a garázsban azonban csak előkészíti az ételt, máshol főzi meg. Elmondta: ő nem a Bacsó Béla utcai házban lakik, a családjának ezért a garázsban szokott fél disznót feldolgozni.

A polgármesteri hivatal közigazgatási osztályvezetője, Csányiné dr. Bakró-Nagy Vera arról tájékoztatott: ha a levelezési rovatukba névtelenül ír be valaki, akkor is foglalkoznak a panasszal. Ebben az ügyben megkereste az ÁNTSZ-t, és közegészségügyi véleményt kért. Még várja a választ.

Kiszely Attila tűzoltó százados érdeklődésünkre azt közölte, hogy panelépület garázsában nem lehet gázpalackot tartani. Nekik nem jelentették az esetet, ám kimennek. Ha ilyet találnának, akkor eljárnak az ügyben: ezt tették 2004-ben is, amikor a ház közös képviselőjét megkérték, hogy figyelmeztesse Tóth Mihályt a szabályok betartására.

„Közösségben élünk"

A Bacsó Béla utcai társasház közös képviselője, Lakatos Zoltánné szerint az emberek egymás iránti rosszindulatáról van szó. Úgy véli: ha a lépcsőház valamelyik lakásában főznek, azt is lehet érezni. Ám egy-két lakó nem tudja elviselni a hagymaszagot. – Közösségben élünk, alkalmazkodnunk kell egymáshoz – tette hozzá. Neki egyébként semmi gondja nincs Tóth Mihállyal. – Magántulajdonban van a garázs, nekem semmi közöm hozzá – állította a közös képviselő.

Olvasóink írták

 • 18. jurek 2008. április 20. 11:35
  „No igen,van aki nagyon szereti a bográcsos pörköltet, de vagy lusta, vagy nemtudja megcsinálni, az asszony pedig vagy elfőzi, vagy savankásra ízetlenre csinálja,még az illata sem jó mikor készül. Ilyeneket aztán kiveri az írígység, ha a garázsból étvágygerjesztő illatok csapnak fel,és neki egy tányérfészeknyi sem jut. Innen lehet az az elkeseredettség, és rossz indulat, ami a feljelentésig vezérelte”
 • 17. Tóth Krisztina 2008. március 23. 21:24
  „Bananas!és barátai!! Hát igen van külömbség közöttünk,én egyenes ember vagyok,ti nem.Nem értem miért másokkal foglalkoztok,talán söprögessetek a saját házatok táján.És sajnállak benneteket,mert szánalmas amit itt csináltok.Nem veszitek észre,hogy rajtatok röhög mindenki,mert be..zari alakok vagytok???Csak a neten emberkedsz??, ja ,otthon nem tudsz...”
 • 16. nézelődő 2008. március 23. 21:13
  „ÉLEZŐDIK A HELYZET,VALAKI HIBÁZOTT,DE NEM CSAK őőőőőőőőő!!
  NÉZZÜNK MÁR SZÉT,A SZOMSZÉD GARÁZSÁBÓL ÁRULTAK,INNEN INDULT MOST EZ A PROBLÉMA.”
 • 15. Mambó 2008. március 23. 11:25
  „Magántulajdonban ..Gázpalackkal főzni a panel alatt annyit jelent, hogy másokat veszélyeztetni! Az ilyeneknek a tanyán lenne a helyük!”
 • 14. Bananas 2008. március 23. 10:03
  „Na ez a különbség kettőnk között! Én a nevem sem adom egy ilyen hazug bandához! Te meg a neveddel vállalod fel a hazugságokat! A lakodalmi főzésekkel mi a helyzet? Hol van az APEH? Való hogy banánköztársaságban élünk!”
 • 13. Tóth Krisztina 2008. március 22. 22:12
  „Magántulajdonban úgy fogadja a barátokat ahogy akarja!! Bananas! Ha tökös lennél vállalnád a neved és nem csak ba..ogatni bírnál!!Egyél sok banánt és menj vissza a fára!”
 • 12. Bananas 2008. március 22. 10:29
  „Összefutnak a barátok? A barátokat nem a garázsban kell fogadni, hanem otthon. Becsületsértés? Ezek a hazug emberek beszélnek becsületről! Éljen a banánköztársaság!”
 • 11. Blabla 2008. március 18. 21:22
  „Nem értem, hogy egyesek hogy tudnak erkölcsileg ennyire lesüllyedni! Hazudoznak össze-vissza! Mindenki tudja, hogy mi szokott ott folyni! Megtisztelhetnék az ott lakókat azzal, hogy megmondják az igazat és elnézést kérnének. Ja, hogy ez már büdös?”
 • 10. Csak én 2008. március 17. 20:15
  „Kedves Csányi József! Milyen közösségi szabályokról beszél maga?! A saját biciklitárolóból (6 család használja) ellopott bicikli, babakocsi(!) mit mond magának?! Vagy az, hogy rendszeresen összehányják, összeszarják a lépcsőházat a lakók?! Most nem arról a háztömbről beszélek, de páran tudni fogják miről van szó. Nem a hagymaszag a legfőbb probléma!! A gázpalackkal magának van igaza!”
 • 9. Tóth Krisztina 2008. március 17. 12:26
  „Kinek fáj az ha néhány barát összefut néha és elbeszélget? Talán nem jó ajtón kopogtatnak!!! Becsület?Közösség?? Ha valakinek problémája van,akkor talán fáradjon oda és mondja a szemébe az illetőnek!Ne beszari módon,sunnyogva árúlkodjon mint az óvodások!Így meg vállalja a becsületsértés következményeit!”
 • 8. Birka 2008. március 15. 09:11
  „Miért jó az, ha valaki egy hazugsággal eljátsza a becsületét? Még helyi képviselők is jártak oda!”
 • 7. Főzöcske 2008. március 14. 22:21
  „Néhányan nagyon szeretnek hazudozni, van kitől tanulni! Még hogy nem ott főztek!!!”
 • 6. Vaktyúk 2008. március 14. 20:13
  „Szerintem egyszerűbb lenne bevallani az igazságot! Nem hülyék az emberek, főként nem vakok!”
 • 5. Csak az igazat 2008. március 14. 16:20
  „Előkészíti, másutt főzi - ugyan már! csak az igazat, a színtiszta igazat!”
 • 4. Csányi József 2008. március 14. 06:51
  „Külső szemlélő
  A társasházaknak,közösségben élőknek vannak irott és iratlan szabályai.Az emlitett esetben ezen szabályok valamelyike nincs betartva.A gázpalack szabálytalan tárolása (mások szándékos veszélyeztetése)meg büntetendő.Tehát kedves "Csak én"ne legyen
  felháborodva,hanem Őn próbáljon közöségben élni és a közösségi szabályokat betartani.”
 • 3. AT 2008. március 12. 18:46
  „Most ez lesz a besúgó divat? Akinek nem tetszik menjen be a hivatalba és vállalja. EZ IGY CSAK CSESZEGETÉS. Nem tetszi a szomszéd kutyája, macskája, gyereke, barátnője, pofája, stb..... és akkor felnyomom?

  Egy újság meg ebből áll? Ha hangosan tüsszentek akkor is meghurcolnak?”
 • 2. Meg én 2008. március 12. 14:42
  „Azért gázpalackkal főzni egy panelház aljában, hetente többször, kellő alkoholmennyiséggel, és évek óta, az nem hasonlítható össze a kisnyugdíjassal, akinek elfogyott a téli tüzelője így tavasszal és begyújt ezzel azzal.”
 • 1. Csak én 2008. március 12. 14:17
  „Miért nem hagyjuk egymást élni?! Zavar valakit a hagymaszag? Akkor az nem zavarja, ha néhány eszement műanyaggal tüzel?! Vagy tollal? Merthogy 2 napja Q*va büdös van a lakótelepen (konkrétan ezen a ltp-n)!!! Én sem megyek egyből följelentgetni! Aki nem tud közösségben élni, az költözzön tanyára!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elektromos kerékpárral lepték meg Kiss Bencét

Nagymágocs - Eddig a nagymágocsi Kiss Bence segített egy szentesi sorstársán – most a beteg fiút lepték meg elektromos biciklivel. Tovább olvasom