Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 3°C Még több cikk.

Bontással indul a szentesi csomópontépítés

Szentes - Már megkezdték annak a Vásárhelyi úti polgárháznak a bontását, amelynek helyén autók közlekednek majd. A cél, hogy a Kossuth utcától északra és délre is legyen egy tehermentesítő útja Szentesnek.
Már leszedték annak a Vásárhelyi út és Nyíri köz sarkán álló lakóháznak a tetőzetét, amelynek helyén új csomópontot alakít ki a város. A korábban elfogadott településrendezési terv szerint tehermentesíteni kell Szentes kelet–nyugati irányban átszelő fő utcáját, a Kossuth utcát. Az elképzelések szerint északról és délről is új, a jelenleginél szélesebb közlekedési folyosót hoznak létre.

A cél az, hogy ha valaki például Szarvas felől érkezik, de csak átutazna a városon, ne kelljen a forgalmas városközpontot útba ejtenie. Ehelyett a Nagyhegyszéli, a Bajcsy-Zsilinszky, az Arany János utcán, majd egy még építésre váró új Kurca-hídon keresztül kijuthasson a Csongrádi útra. Délről ugyanilyen folyosó lenne a Kossuth és a Mátyás király utca, Dózsa köz, Új utca, Nyíri köz és Farkas Antal utca vonala, ennek kialakításához viszont több helyütt bontani kell.

Körforgalom is épülhet a lebontott ház helyén. Fotó: Tésik Attila
Körforgalom is épülhet a lebontott ház helyén.
Fotó: Tésik Attila

Ennek a forgalomátrendező folyamatnak egyik állomása, hogy lebontják a Vásárhelyi úti polgárházat. A polgármesteri hivatal műszaki osztályán azt a tájékoztatást kaptuk, hogy nagyon rossz állapotban volt az épület, a lakókat pedig már régen kiköltöztették. Éveken keresztül ebben az épületben tartott ruhaosztást az önkormányzat, az Ollai Istvánné képviselő vezette karitatív akció azonban nem ért véget. A hátrányos helyzetűek ezentúl a Kísér utcában, a Munkáspárt egykori irodájában kérhetnek segítséget.

Mivel ennél a háznál két forgalmas útszakasz találkozna, egy nagyobb csomópont tervezésén dolgoznak a városházán. Azt sem vetették el, hogy a bírósági kereszteződéshez hasonlóan egy kisebb körforgalmat alakítanak ki. Az terveket még az idén engedélyezhetik, és azok birtokában pályázati forrást céloz meg Szentes.

Olvasóink írták

 • 2. bontas 2009. július 20. 08:12
  „A bontás szakértői, akik részt vettek a szentesi csomópontépítést megelőző bontási munkálatokban.

  http://www.bontas.net”
 • 1. hb 2009. július 11. 09:06
  „isten ments hogy még egy olyan szar semmirekellő körforgalmat csináljanak mint a bíróságnál!
  egyszer megbüntettek ott indexelés elmuláasztása végett, persze a rendőrnek nem volt igaza, indexeltem csak az a k körforgalom olyan idétlen kicsi hogy ha a strand felől jössz és rögtön jobbra mész, lehetetlenség addig indexelni, mert már ki is fordulsz, a biciklisekre meg abszolút nem figyelnek, tök ugyanúgy néz ki a kereszteződés mint mikor nem volt körforgalom, és sokan úgy is használják!!
  ilyen kis helyen nem is lehet szabályosan használni, mert honnan tudod hogy kinek van elsőbbsége, mikor mindenki egyszerre ér bele???”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bezárt a szentesi kenyérgyár

Szentes - Bezárt a szentesi kenyérgyár, felmondtak 16 dolgozónak. A lépést azzal indokolták, hogy… Tovább olvasom