Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Borzi Márta pert vesztett

A Csongrád megyei önkormányzat tegnap megkapta a másodfokú bírósági végzést, amelyben jogerősen elutasították Borzi Márta keresetét. A szentesi kórház korábbi főigazgatója az elbocsátása ellen fellebbezett. A megyei közgyűlés mai ülésén már kiírja a pályázatot a szentesi kórház főigazgatói állására. Borzi ügyvédjéhez, Bárándy Péterhez még nem jutott el a végzés.
Fotó: Schmidt Andrea
A megyei önkormányzat még márciusban bocsátotta el állásából dr. Borzi Mártát, a szentesi kórház főigazgatóját. Az intézményfenntartó megyei közgyűlés határozata ellen azonban a székéből felállított vezető fellebbezést nyújtott be ügyvédjével, Bárándy Péter egykori igazságügy-miniszterrel a munkaügyi bírósághoz. Lapunkban korábban megírtuk: az első fokon eljáró bíróság megszüntette a pert, mert szerinte Borzi Mártáék az előírt határidőn túl nyújtották be a keresetüket. Ám Bárándyék ezzel nem értettek egyet, és fellebbezéssel éltek az első fokú végzés ellen.

A Csongrád Megyei Bíróság másodfokú végzése tegnap jutott el a megyei önkormányzathoz. Frank József elnök érdeklődésünkre elmondta: a megyei bíróság osztotta az első fokon eljáró munkaügyi bíróság álláspontját, miszerint Borzi Mártáék keresetlevele a megyei közgyűlés elbocsátó határozatának kézbesítésétől számított 15 napon túl érkezett a munkaügyi bíróságra. A másodfokú végzés jogerős, amely ellen fellebbezésnek nincs helye. Frank József úgy kommentálta az ügyet lapunknak: örül, hogy ilyen gyorsan megszületett a döntés, a bizonytalanság ugyanis nem volt jó a szentesi kórház dolgozóinak.

Elmondta azt is az elnök, hogy a megyei közgyűlés mai ülésére már beviszi a pályázati kiírást, amelyben a kórház főigazgatói állását teszik majd közzé. Ha a felhívásukra érkeznek majd pályamunkák, már az új megyei közgyűlés választhat a szentesi kórház élére vezetőt. Március óta Fenyves Ernő vezeti megbízott főigazgatóként az intézményt.

Megkerestük tegnap Bárándy Péter ügyvédet is, aki lapunkkal azt közölte: még nem kapták meg a másodfokú végzést. Kérdésünkre, miszerint mit gondol, mi lesz majd benne, azt mondta a volt igazságügy-miniszter, hogy „várjuk meg."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Atomrobbanás vár a tűzoltókra Dániában

Az országos katasztrófavédelmi igazgatóság a szentesieket kérte fel egy nemzetközi gyakorlaton való… Tovább olvasom