Délmagyar logó

2016. 10. 28. péntek - Simon, Szimonetta 3°C | 11°C

Bővül a Furioso-emlékpark Tompaháton

Derekegyház, Tompahát – Jövőre bővül a tompaháti Furioso-emlékpark. A Derekegyházához tartozó településrészen évek óta megrendezik az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Furioso-emlékversenyt, ahol az ország számos településéről érkeznek a megmérettetésre vágyó fogathajtók.
A Furioso- emlékverseny mellett a Kéktó Fesztivál évek óta lovas zarándokúttal emlékezik a Furioso Senior (1836) fajtaalapító ménre szülőhelyén, Tompaháton. A ménről kapta a nevét az alig kétszáz fős településrész parkja is, melyet Szabó István polgármester szerint a jövő évben bővítenek: olyan lovaspályát alakítanak ki, amely nemcsak a fogathajtó versenyeknek nyújt jobb körülményeket, de a rendszeres lovasoktatás is megvalósulhat így a faluban.

Bővül a Furioso-emlékpark Tompaháton - GALÉRIA

Az emlékpark idén is sokat fejlődött, hiszen ősszel új játszóteret avattak a parkban: hinták, homokozó, rugós játékok és csúszda örvendezteti a gyerekeket. Felújították a régi fa haranglábat, egy mesterséges sziget kialakításával pedig a még Károlyi család által fúrt pozitív kutat emelték ki. (Olyan mélységi rétegbe fúrt kút, amelynél a magas nyomás következtében a víz magától tör a felszínre.)

A polgármester szerint a településrész az elmúlt években sokat fejlődött, hiszen ifjúsági szállót alakítottak ki az iskola épületéből, megújult a kultúrház, ahol azóta is több rendezvény színesíti a helyiek életét. A végéhez közelít a szennyvíz- projekt. Megszépült a buszmegálló környéke, járdákat újítottak fel. Jövőre jelentős járdabővítés lesz és folytatódik az idén megkezdett csapadékcsatornák takarítása is.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Déli szomszádaink felé is nyitott Szentes

Egyre többen látogatnak Szerbiából, Romániából is Szentesre, ahol a turisztikai kínálat minél sokrétűbb megjelenésére törekednek. Tovább olvasom