Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Bővül a központi konyha Szentesen

Szentes - Elkezdődött a központi gyermekélelmezési konyha rekonstrukciója Szentesen. A 360 millió forintos beruházás költségeit az önkormányzat fedezi. Az építkezés a tervek szerint 2009 februárjában fejeződik be.
Alapos felújításra szorult már évekkel ezelőtt is Szentesen a Jövendő utcai központi konyha. A gyermekélelmezési létesítménynek az utóbbi időben már csak ideiglenes működési engedélyt adott a tisztiorvosi szolgálat, mert a felszerelések nem mindenben feleltek meg a különböző szabványoknak. Az önkormányzat ezért sem halogathatta tovább a konyha korszerűsítését. Megírtuk korábban: a város előbb vállalkozásba akarta adni az intézményét, amelynek majdani működtetőjétől várta volna a 3000 adagos konyha és étkezde rendbehozatalát. De kedvező ajánlat nem érkezett a polgármesteri hivatalba. Ezért határozott úgy a képviselő-testület még tavaly, hogy a költségvetésben különít majd el forrást a központi konyha rekonstrukciójára.

Már birtokba vették a kivitelezők a Jövendő utcai gyermekélelmezési konyhát, és bontani kezdtek. Fotó: Tésik Attila
Már birtokba vették a kivitelezők a Jövendő utcai gyermekélelmezési konyhát, és bontani kezdtek. Fotó: Tésik Attila

A közbeszerzési felhívásra 12 ajánlat érkezett, ezek közül a szarvasi Integrál Zrt. pályázata nyerte el a kivitelezés jogát. A tanév végéig egyébként még főztek a konyhán az óvodásoknak, iskolásoknak és a gondozási központ ellátottjainak. A kivitelezők azóta már birtokba vették az épület helyiségeit, ahol hozzákezdtek a bontási munkákhoz. Ezek vannak most is folyamatban Bayer Károly, a polgármester hivatal műszaki ellenőre tájékoztatása szerint. A 360 millió forintos beruházás keretében magát az épületet és a konyhatechnológiát is az előírásoknak megfelelően modernizálják. A tervek szerint 2009 februárjában fejeződik be a kivitelezés.

Több helyen készül az ebéd

Szentesen az önkormányzat Szarvasi úti konyháján továbbra is főznek. A szeptemberi tanévkezdés után az önkormányzat úgy oldja majd meg a diákok étkeztetését, hogy készül étel a Deák Ferenc Általános Iskolánál is, továbbá más intézményektől rendel a város ebédet.

Olvasóink írták

  • 2. minkhih 2008. augusztus 03. 17:08
    „Remélem a felújítást nem velünk fizettetik meg,igy is ehetetlen a kaja:(”
  • 1. egy szentesi koleszos 2008. július 14. 16:44
    „mindössze arra leszek kíváncsi, hogy a kollégisták számára, hogyan oldják meg a reggeli, ebéd, vacsora ellátását.
    aki esetleg tud választ adni, az írjon , legyen kedves.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Indulhat Szegváron a csatornázás

Szegvár - A szegvári önkormányzat 71 millió forintot nyert első körben a csatornázásra. A teljes… Tovább olvasom