Délmagyar logó

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 17°C | 31°C Még több cikk.

Búcsúztak a szentesi középiskolások

Szentes - Ballagási ruhájukat öltötték fel a szentesi végzős középiskolások szombat délelőtt. A Boros Sámuel Szakközépiskola, Szakiskola és a Zsoldos Ferenc Középiskola és Szakiskola ünnepsége egyidőben zajlott.
Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

 
Egészségügyi, humán, külkereskedelmi-marketing és gazdasági-informatika tagozatos végzősök vettek búcsút a Boros- iskolától: miután körbejárták a termeket, az udvaron foglaltak helyet. A négy végzős osztályt Kun Erzsébet Lídia igazgató búcsúztatta az intézmény udvarán. Azt kívánta a fiataloknak, hogy mindannyian érjék el a kitűzött céljaikat, és azokért tegyenek meg mindent.

Levélben köszöntötte az érettségi előtt állókat Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár, valamint Farkas Sándor országgyűlési képviselő. A Kazinczy-díjas Katona Bence 10. évfolyamos tanuló Ravasz László gondolatait olvasta fel, a 11. osztályosok nevében Szőke Melindabúcsúzott diáktársaitól. A végzős évfolyam nevében Szabó Odett 12/c osztályos diák köszönt el, kiemelve az osztályfőnökök - Szabó Evelin, Sipos Kitti, Inokai Tóth László, Bodroginé Szabó Éva valamint Csetfalvi Enikő Pálma - és a tanárok lelkiismeretes és alapos munkáját. Utóbbit dallal is köszöntötte osztálya.

Szentes - Ballagás a Borosban - GALÉRIA

A vendégek sorfala között több hozzátartozó megjegyezte, hiányolja a ballagási dallamokat, ugyanis a diákok zeneszót mellőzve lépegettek végig az intézményen.

A Zsoldosban kilenc végzős évfolyam- osztályonként egységes színű öltözetben- sorakozott fel osztályfőnökeik vezetésével az alma mater sportpályáján. A kereskedelem-marketing, közlekedés, gépész -, a rendész, katonai szakmacsoport, a dolgozók nappali gimnáziumi osztálya, hegesztők, villanyszerelők, szerkezetlakatosok, bolti eladók, fodrászok, festők, mázolók és tapétázók, kőművesek, belsőépítési szerkezet-és burkolatszerelők és gépi forgácsolók, központi fűtés-és csőhálózat-szerelők ölelték a rokonokat és a tőlük kapott virágcsokrokat, miközben az ünnepi ceremóniára és Pintér Etelka igazgató búcsúzó szavaira vártak.

Szentes - Ballagás a Zsoldosban - GALÉRIA

Idén végzett az első rendészeti osztály, akik az utolsó három hónapra kaptak új osztályfőnököt Kovácsné Madácsy Ágota személyében. A tanárnő kérdésünkre elmondta, e rövid időszak alatt nagyon a szívébe zárta a gyerekeket, abban bízik, ugyanolyan biztonságban érezték magukat mellette a végzősök, mint elődje, Madarász Ildikó mellett.

Horváth Etelka Kitti a kereskedelem- marketing osztály végzőseként kérdésünkre elmondta, most még minden szép, nem izgul, de a hétfői érettségitől már tart. A vizsgák után egy évet dolgozni szeretne, majd kozmetikusnak tanul, és nem kizárt, hogy Angliában is szerencsét próbál. Kállai Adrienn - Etelka osztálytársa - a matek és angol érettségitől fél, szeretne titkárnői képzésre menni, de az is lehet, hogy óvónőnek jelentkezik- mondta.

Hétfőn a magyar írásbeli vizsgákkal kezdődnek meg az érettségi vizsgák, a szakmunkások május közepéig készülhetnek a megmérettetésekre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétfőtől az autók előtt is megnyitják a Kurca-hidat

Hétfőtől már az autók is igénybe vehetik a szentesi Kurca-hidat, amely teljesen csak július 11-ére lesz készen. Tovább olvasom