Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Buli után több a defekt Szentesen?

Buli után több a defekt Szentesen?Szentes bringás város, nem mindegy, lehet-e vele haladni, vagy defekt miatt tolni kell. Fotó: Králik Emese
Jóval több kerékpár kap mostanában defektet Szentesen, mint korábban. Ezt Dömsödi Mihályné önkormányzati képviselő mondta a napokban tartott testületi ülésen.
– Időnként annyi törött üveg van a kerékpárutakon és az úttesten, hogy nem győzik a javítást a szervizek. Oda kellene figyelni a takarításra – jelentette ki.

– Főleg nagyobb városi rendezvények után szaporodik meg az ilyen jellegű munkánk – támasztotta alá Bárkai József. Közel húsz éve foglalkozik kerékpárok javításával, többek között defekttel is fordulnak hozzá az ügyfelek.

– Régen ilyet tényleg nem tapasztaltunk. Fesztivál, állami ünnep után egy hétig egymás után hozzák a defektes járműveket. Sokszor még benne van az abroncsban a törött üveg darabja. Ha javíthatatlan, a tulajdonosnak zsebbe kell nyúlni. Egy robogóhoz a külső 8, a belső 3 ezer forintba kerül. A rokkantjárműhöz való gumi esetében viszont akár 15 ezerre is lehet a számla. A város teljes területén jellemző a szétdobált üveg. A takarítóautót viszont mintha ritkábban látnám – mondta.
 
Naponta söpör valahol a kis gép. Fotó: Králik Emese
Naponta söpör valahol a kis gép. Fotó: Králik Emese


– Hozzánk közvetlenül még nem jött senki panaszkodni – hallottuk a szentesi városellátó szakemberétől, Kiss Ferenctől. – Bulik, diszkók után valóban előfordul, hogy szétdobálják az üveget, és tény, hogy aki belemegy, annak egy is sok. A seprőgépünk van, ahol hetente háromszor is végigmegy, figyelünk arra, hogy rendben legyenek a kerékpárutak és a járdák – tette hozzá.
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elégedett a közmunkaprogramban épült járdákkal? Szavazzon!

Elégedett a közmunkaprogramban épült járdákkal? Szavazzon!
Az ön környezetében épült mostanában járda közmunkaprogramban? Kíváncsiak lennénk a kivitelezéssel… Tovább olvasom