Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Bulival ünnepel a szegvári Mega Klub

Szegvár - Megkapta a működési engedélyt a szegvári Mega Klub üzemeltetője, aki szombaton bulival ünnepel. Az önkormányzat a szomszéd jogán még fellebbezhet a döntés ellen. A diszkó ügye tavaly nyár óta húzódik.
Tavaly nyár óta húzódik a szegvári Mega Klub ügye. A diszkó üzemeltetője nemrégiben megkapta a működési engedélyt, szombaton bulival nyit a vendéglátóhely. A működési engedély kiadásának egyik feltétele volt, hogy a klub üzemeltetője, Hegyi László kialakítja a diszkónál a szükséges parkolókat. Mivel ezt megtette, a csongrádi polgármesteri hivatal kiadta számára a dokumentumot. Korábban a Mega üzemeltetője azzal vádolta a szegvári önkormányzatot, hogy szándékosan hátráltatja az ügymenetet a működési engedély kiadásában.

A tavaly nyár óta húzódó vitának a közigazgatási hivatal nemrégiben hozott határozata vetett véget: a szentesi és a szegvári polgármesteri hivatal együttes tévedése miatt új eljárás lefolytatására jelölte ki a csongrádi önkormányzatot, amely kiadta Hegyi Lászlónak a működési engedélyt. A szentesi fiatalember most elégtételt érez, mert elérte célját. Szombaton estére nagy bulit tervez a Megába. A környékbeli vendéglátósokkal kezet rázott, és biztosította őket, hogy csak hétvégenként lesz nyitva, a péntek az idősebb korosztály, a szombat a fiatalok napja. A faluban sokat beszéltek korábban arról, hogy a kezdetekkor Hegyi összeköttetéseire hivatkozva kérte magának Szegváron a működési engedélyt, s ez a faluban visszatetszést keltett. Hegyi lapunknak elismerte, voltak ilyen irányú lépések a részéről és rokona részéről is, de arról már nem kíván nyilatkozni, hogy pontosan mi történt.

Hegyi László nagy bulikat tervez.
Fotó: Tésik Attila

Gémes László szegvári polgármester eddig nem kapott hivatalos értesítést arról, hogy Hegyi megkapta a működési engedélyt. Elmondta: a képviselő-testület még nem foglalt állást arról, hogy hozzájárul-e a diszkó működéséhez. – Még arra sem volt módunk, hogy a kérdést megvitassuk – fogalmazott a polgármester. Az önkormányzatnak a vendéglátóhely körül van egy ingatlana, így a szomszéd jogán még fellebbezhet a döntés ellen, beleszólhat az ügybe.

A csongrádi önkormányzatnál elmondták: már postára adták a működési engedélyről szóló határozatot a szegvári polgármesteri hivatalnak.

Falusi kocsmák

Szegváron az Újfaluban van a Béres kocsma és a Buda kocsma. A főutcához közelítve a Kuckó söröző és a Kis büfé, a Köztársaság utcában a Tölgyfa kocsma. A központban a Center söröző, a Piros Ász, a Paradiso, a Korona söröző, útban Szentes felé a Zöld Sas söröző. A Kontra utcában is van egy kimérő, Rétitelepen az Almád söröző. A Mega lesz a faluban a tizenötödik hely, ahol szeszes italt lehet kérni.

Olvasóink írták

216 hozzászólás
 • 216. Pistike 2008. április 11. 20:00
  „Én sem mondanám még ki, hogy vége a Megának. Az egy dolog, hogy Szegváron pofára mennek, de hála istennek léteznek pártatlan szervezetek, akik objektíven kezelik a dolgokat.
  A Mega sorsa a Gazdasági Versenyhivatal, valamint az Ombudsman kezében van, várjuk ki a végét, az ügy végére ők fognak pontot tenni, ilyen kérdésekben ők a legfelsőbb hatóság. És ők nem azt nézik, hogy kinek nagy a pofája és kinek nem (bár szerintem nincs is semmi baj Hegyivel), hanem mérlegelik a dolgokat és bár szigorúan, ám de igazságosan döntenek.
  Úgyhogy várjatok csak.....”
 • 215. I 2008. április 11. 12:43
  „Polyák, ez a kör még nincs lefutva hidd el....”
 • 214. Polyák 2008. április 10. 20:35
  „Akkor rakjátok arrébb pár száz métert, mert máshogy nem megy! De vigyázzatok, mert nem akarásnak nyögés a vége, nagy akarásnak meg szarás! Jó tisztálkodást! Csumi”
 • 213. HJSFSUIFH 2008. április 09. 12:57
  „Szemira! Én ismerem a kitartásotokat! HAJRÁ MEGA!!!!!!!!!!!!!”
 • 212. Szemira 2008. április 09. 10:45
  „Mit is kellett volna látnom? Azon már nem is csodálkozom, hogy folyton akadályokba ütközünk. Ez már nem is mérgelő, hanem nevetséges. :-) Nem ismeri senki sem a kitartásunkat, és ha csak egy szalmaszál van, mi abban is megkapaszkodunk! Úgyhogy még mindig nincs vége kedves!”
 • 211. pultos cica 2008. április 09. 00:10
  „Na megláttad már, kedves Szemira? Én megmondtam! Ez van”
 • 210. Szemira 2008. április 03. 19:36
  „Majd meglátjuk!!!”
 • 209. Pultos cica 2008. április 03. 19:28
  „Kedves Szemira! Hidd el, nem lesz több disco a Megában! Kár volt rá költeni! De azért még kocsma lehet...................................................................................................”
 • 208. Szemira 2008. március 31. 16:15
  „Hidd el, hogy tudjuk miről van szó! Én az egyik illetékes vagyok. Semmi sem dőlt még el, csak hiszitek. :-)”
 • 207. GálJZoltán 2008. március 31. 16:02
  „A miniszterelnök előző kabinetfőnöke, államtitkári rangban volt. Úgy hívták Gál J. Zoltán. Na neki érettségije van csak, mégis milyen sokra vitte. A gémesnek legalább van szakmája.
  Kár tehát ezt a témát baszogatni.

  A múlt héten egyébként szerintem is eldőlt a Mega sorsa, csak még nem tudják az illetékesek. Nem baj, ráérnek megtudni. Ne is áruljuk el nekik :)))”
 • 206. 166,17valami 2008. március 31. 15:16
  „NA! Elköltöztem! Nem tudom, hogy miért, mert a suliból netezek, de biztos, ami biztos! De ha fölrobbantják a sulit, akkor legalább tudom ki tette! Csókoltatom Pocimacikát meg a férjét is!”
 • 205. szegvári 2008. március 31. 11:28
  „Tudod ki tisztelje a szegvári polgármestert?! Semmi jót sem tett még velem, bár én nem is szavaztam rá. Szégyenletes, hogy Szegvárnak egy vendéglátós végzettségű a polgármestere! Biztos sokat érthet a közigazgatáshoz, bár ebből még nem láttam semmit sem. Inkább maradt volna a földjét művelni...”
 • 204. szkeptikus 2008. március 31. 00:23
  „A k..va életbe, lecsúsztam a 200.-helyről!”
 • 203. Hozé 2008. március 30. 14:46
  „Tiszteljétek is a parasztokat mert ha nincsennek akkor a Városi sincs!”
 • 202. egy szentesi 2008. március 30. 14:29
  „A szegvári polgármester úgy tudom, hogy parasztizál, hát akkor tiszteljétek, ahogy Marcsikaa kéri.”
 • 201. " D " 2008. március 30. 11:27
  „Gyönyörű végszó volt kösszönjük a hozzászólásokat!!!!
  VÉGE............................!”
 • 200. Marcsikaa 2008. március 30. 10:54
  „Hozé !
  Ugy hiszem valóban le kellene zárni ezt a témát, nem mi, hanem a jog fogja eldönteni az üzemeltetését a Megának.
  Én ha nem is olyan családban nőtem fel, de el kell mondanom, hogy teljes tiszteletem a "paraszt" embernek, nálunk tisztességesebb, szorgalmasabb, jobb indulatu embereket nem hordott a föld a hátán.
  Egyszerűek, őszinték, és semmi rosszindulat nincs bennük, legyen az akár kézzel, vagy traktorral dolgozó. Sokat tanulhatnánk tőlük.”
 • 199. Hozé 2008. március 30. 10:30
  „Marcsika!

  Mindegy hogy helyesen írunk vagy nem. Szerintem nagyon úgy néz ki hogy lezárulhatna ez a téma mert szerint a Mega sorsa már eldölt! "meg mi egyszerű traktoros emberek vagyunk szerintetek"”
 • 198. Sz. I. 2008. március 29. 23:28
  „Kedves "kksjka"!
  Mi van, a hozzászólásom többi részébe nem tudtál belekötni? Tán csak nem igazam van, hogy mást nem tudtál válaszolni?
  Emlékeztetnélek, hogy ez a Mega Klub fóruma, ahol nem a helyesírást tárgyaljuk, úgy látszik Te eltévesztetted a házszámot! Vagy csak nem tudsz egy ép kéz-láb érvet írni a hozzászólások közé? - Szerintem valószínűleg nem. Se baj, játszad csak az óvodásat, de emlékeztetnélek, hogy az senkit nem érdekel!

  De ha már ilyen kultúráltan hozzám tudtál szólni, akkor azért azt megjegyezném, hogy Te meg a nevedet sem tudod leírni ezek szerint. Az Sz. I. az egy név rövidítése, a "kksjka" azonban mi? Nem tudod a nevedet??? Azon kívül azt írtad, hogy "tahóka Sz.I.". Az "Sz" és az "I" betű közé nem kellene esetleg egy szóköz, Tahókám?”
 • 197. kksjka 2008. március 29. 21:31
  „A beijedni ige az "j" és nem "ly". Bocs, tahóka Sz.I.”
216 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Játék a légi mentéssel

Szentes - Négy éve nem történik semmi a dél-alföldi légimentő-bázis ügyében, amelynek története jól tükrözi a mai magyar valóságot: rendszerátalakítás, ellentétes döntések, ígérethalmaz, pénztelenség. Tovább olvasom