Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 22°C Még több cikk.

Bűnmegelőzésre nyertek 6 milliót

Szentes, Csongrád - 6 millió forintot nyert a Belügyminisztériumtól a Szentesi és Csongrádi Rendőrkapitányság közös pályázata.
Az összeget bűn- és baleset-megelőzésre fordítják. A pályázat legfőbb célja a Borsod-Abaúj-Zemplén és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei települések, valamint e megyék területén kívül a kiemelten veszélyeztetett települések közbiztonságának javítása volt. A támogatottak listájának első 10 helyezettje között – három kivétellel – észak-magyarországi rendőrkapitányságok szerepelnek. A kivételek egyike a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Szentesi és Csongrádi Rendőrkapitánysága volt.

Balogh-Szabó Imre szentesi rendőrkapitány tegnapi sajtótájékoztatóján elmondta: a jelzőrendszeres szolgálat fejlesztését tűzték ki célul, hiszen a térségben elkövetett bűncselekmények kétharmada vagyon elleni, ezek közel felét külterületen élőkkel szemben követik el. A program részeként 50, kizárólag riasztásra alkalmas telefonkészüléket osztanak szét a tanyákon élők között, amelyekkel közvetlenül hívhatják majd a rászorulók a rendőrséget, a polgárőrséget, a tanyagondnokot vagy a gondozási központot. Emellett úgynevezett részegszemüveget vásárolnak, amellyel szemléltetni lehet az ittas vezetés veszélyeit. A kapitányságok egy notebookot és egy projektort is vásárolnak, amelyeket a bűn- és baleset-megelőzési előadásokon használnak majd. A programban – amelyhez 15 oktatási intézmény csatlakozott – lesz két élménypedagógiai nap, amelyen középiskolások

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

6 millió forintot nyertek a szentesi és csongrádi rendőrök

Szentes, Csongrád - A külterületen élők és a fiatalok biztonságát szolgálja az a program, amelynek… Tovább olvasom