Délmagyar logó

2017. 02. 23. csütörtök - Alfréd 5°C | 14°C Még több cikk.

Búvárkodni is lehet majd a szentesi strandon

Szentes - Színvonalas programokkal és új szolgáltatásokkal, például nyáresti vízi mozival és búvárkodással csábítana még több strandolót a ligetbe Deák Albert, az uszodát és a teniszpályákat működtető Szentesi Üdülőközpont Nonprofit Kft. nemrégiben megválasztott ügyvezetője.
Év eleje óta nem intézményként, hanem nonprofit társaságként működtetik Szentesen a strandot, az üdülőházakat és a teniszpályákat. A Szentesi Üdülőközpont Nonprofit Kft. ügyvezetőjének Deák Albertet választotta meg a képviselő-testület. A 32 éves fiatalember már egy – három évre ütemezett – fejlesztési tervet is összeállított. Ebben szerepel a nyolc faház lecserélése, a kemping kiparcellázása és a dokkoló egységek kiépítése. Egy közösségi pihenőhelyet és hozzá kerti grillezőt is kialakítanának a kempingben. Feltehetően napokon belül kiírják azt az uniós pályázatot, amelyen a város termálkút fúrására szeretne támogatást nyerni. Ez egy közel 200 millió forintos beruházás lenne, aminek 50 százalékát az önkormányzatnak kellene állnia. Ha sikerül eredményesen szerepelni, 2010-től az üdülőházak fűtése és az összes termálvizes medence téli működtetése is megoldottá válna.

De addig is lesznek fejlesztések: szezonkezdetre újrafestik az 50-es medencét, a speciális festéknek köszönhetően könnyebb lesz tisztántartani. Szintén májusra ajándék- és sportbolt nyílhat a főépületben, ugyanott a tervek szerint masszázst és sószobát is igénybe vehetnek majd a látogatók. A strandfürdő parkja is virágosabb lesz, a pázsit pedig rendezettebb, és külső öltözőket is felállítanának ezen a területen. Nyárra több rendezvényt is szerveznek: strandszépségverseny, vakációnyitó és -záró parti, péntek esténként pedig filmvetítések szerepelnek a programtervben. Délutánonként szabadtéri aerobikedzésen frissülhetnének fel a sportolni vágyók, és a búvárkodással is megismerkedhetnek az érdeklődők az 50-es medencében. Felszerelést helyben lehet majd bérelni.

Medencefelújítás

A 33 és az 50 méteres medence teljes felújítása is időszerű lenne a szentesi strandon, de erre pályázati lehetőség egyelőre nem kínálkozik. Deák Albert ügyvezető jogos igénynek tartja a vízfelület növelését, már csak a sportturizmus fejlesztése és a gimnáziumban induló vízilabdás osztály miatt is. Szerinte egy nyitott medence fenntartása jóval gazdaságosabb lenne, mint egy fedett uszodáé.

Olvasóink írták

  • 1. Lorbeer 2009. augusztus 27. 19:04
    „Tomboló ötletvihar!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Biztos lábakon a szentesi Délker-Tész

Szentes - 120 millió forintért bővíti csomagolócsarnokát a szentesi Délker-Tész, amely tavasztól… Tovább olvasom