Délmagyar logó

2017. 04. 26. szerda - Ervin 8°C | 22°C Még több cikk.

Célba értek a szentesi kegyelmi kérvények

Megérkezett hétfőn az Igazságügyi és Rendvédelmi Minisztériumba a szentesi dr. Geönczeöl Tibor kegyelmi kérvénye. Dr. Kovács Ágnes iratai már néhány nappal korábban odaértek. A nyár elején jogerősen börtönbüntetésre ítélt két szentesi orvos egyelőre szabadlábon várja a köztársasági elnök döntését.
A Csongrád Megyei Bíróság jogerős ítéletében bűnösnek mondta ki Dr. Geönczeöl Tibor baleseti sebészt és dr. Kovács Ágnest, a szentesi kórház volt igazgatóját. Különösen nagy kárt okozó csalás elkövetéséért letöltendő börtönbüntetést szabott ki a bíróság, ám mindketten kegyelmi kérvényt nyújtottak be. A kérvények a szabályos jogi úton a minap megérkeztek az Igazságügyi és Rendvédelmi Minisztériumba – erősítette meg a tárca szóvivője. Bodnár Lajos szűkszavú közleménye szerint az iratokat – a miniszter véleményével együtt – továbbítják a köztársasági elnökhöz, aki indoklás nélkül dönt a kegyelem kérdésében.

A két elítélt eközben szabadlábon várja sorsának alakulását. A másfél év szabadságvesztésre ítélt Kovács Ágnes most a minisztertől kapott haladékot a köztársasági elnök döntéséig. A volt kórházigazgató nagyon örül ennek, hiszen korábban szeptember 21-éig szólt a halasztás. Bízik a kegyelemben. A három év börtönbüntetésre ítélt Geönczeöl Tibor hasonlóképpen halasztás iránt nyújtott be kérelmet – életveszélyes egészségi állapotra hivatkozva – a Szegedi Városi Bírósághoz. Kérelmét első fokon elutasították. A doktor fellebbezett, másodfokon még nem született döntés.

Cseh Attila, a megyei bíróság elnökhelyettese lapunk kérdésére azt mondta: a gyakorlat az, hogy a büntetés-végrehajtási csoport mindaddig nem adja ki az elítélt számára a behívólevelet, amíg a kérelme ügyében jogerős határozat nem születik. Így most mindkét elítélt szentesi otthonában várva reménykedik abban, hogy Sólyom László köztársasági elnök a közeljövőben számukra kedvező döntést hoz, és azzal az igazságügyi tárca is egyetért. A kegyelem csak így érvényes.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lemondott a Fidesz szentesi frakcióvezetője

Nem indul az önkormányzati választásokon a szentesi Karikó-Tóth Tibor, miután lemondott a Fidesz… Tovább olvasom