Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 18°C Még több cikk.

Cikluszáró kampányülés Szentesen

Szentes - A Petőfi Szálló, majd a Hír TV szolgáltatta a vitatémát a szentesi képviselő-testület pénteki ülésén, ahol arról is döntöttek, hogy kórháznak 10 millióért műszereket vásárol a város.
Kampányüléssé fajult pénteken a szentesi képviselő-testület választások előtti utolsó tanácskozása. Napirend előtt, és az első félévi költségvetési beszámoló megtárgyalásánál is a Petőfi Szálló volt a slágertéma. Azt senki sem vitatta, hogy a város gazdálkodása kiegyensúlyozott, ugyanakkor a jobboldalról többen megjegyezték, hogy a fejlesztéseknél zászlóshajóként kezelt hotelberuházás nem halad előre.

A beruházó Pendolával szemben indított végrehajtásról és a hitelbírálatról is kérdezték Szirbik Imre polgármestert, aki elmondta, nincs új fejlemény, a kivitelezési szerződést megkötötték, annak határideje 2011. november vége. Kozák János arra emlékeztetett, hogy több – aggodalomra okot adó - visszalépés is történt a Petőfinél: ötből négy csillag lett, a már eladott telket visszavásárolta a város, és a határidők sem teljesültek. Amíg a szálloda ügye volt terítéken, a Hír TV stábja is forgatott az ülésteremben, és ezt – a tévések távozása után – szóvá is tették a baloldalon. Szerintük nem volt véletlen, hogy a ciklus során csak most tisztelte meg figyelmével Szentest a Hír TV forgatócsoportja.

A másik, vitát kavart témát az üdülőközpont szolgáltatta. A polgári frakció részéről többen értetlenül álltak az előtt, hogy míg a látogatottsága nőtt a strandnak, bevételei csökkentek az év első hat hónapjában. A szocialisták erre megjegyezték, a 7 éven aluliak és a 65 év felettiek ingyen mehetnek be. Hogy tisztább képet kapjanak a városatyák, Horváth István azt indítványozta, hogy a jövőben olyan üzleti terv és beszámoló készüljön, amely részletezi, mennyi fizető és mennyi nem fizető vendége lesz, volt az üdülőközpontnak.

10 millió forintért kardiológiai műszereket vásárol az önkormányzat a kórháznak. Az összeget abból a keretből fedezi a város, amit a műtőtömb pályázati önrészére tettek félre. A döntést megelőzően Papp Zoltán a 3 milliárdosra tervezett kórházi fejlesztésről érdeklődött.
Gyenes Ágota – aki civilben az intézmény orvosigazgatója – elmondta, elkészült a beadvány, de nincs befogadója, csak az Új Széchenyi-terv indulásával vehet lendületet a műtőtömb építése. A városatyák arról is határoztak, hogy Szentes együttműködési megállapodást köt a
szlovákiai Szentes községgel.

Olvasóink írták

156 hozzászólás
 • 156. Őszödi 2010. szeptember 17. 20:32
  „Az őszödi beszéd nyilvánosságra hozatalának 4. évfordulóján azt kívánom a felelősen gondolkodó szentesi választópolgároknak, hogy az önkormányzati választásokon végleg szabaduljunk meg az országot, az önkormányzatokat és az embereket egyaránt nyomorba döntő szocialista-liberális megélhetési politikusoktól.”
 • 155. becsei.sandor 2010. szeptember 17. 17:55
  „Most kaptam az évszázad legjobb ajánlatát ! A polgármester jelölt,ha megválasztják,nem tart igényt
  a polgármesteri fizetésre. Nem veszi fel,karitatív célokra fordítja. ( Na nyuggerek,tátva a szátok ? )
  Első látásra úgy tippelek,nem kockáztat nagyot,A Szentesi Élet-be bele. Ez már valami,TESCÓ-taka-
  rékos agymosópor után egy TESCÓ-takarékos polgármester,kell ennél több ? Meggondoltam,több kell.”
 • 154. becsei.sandor 2010. szeptember 17. 17:41
  „148-ra. Kösz megnyugodtam,tökéletes foltmentes mosást garantál,más hagyományos mosóporokhoz
  képest a Szijártó féle TESCÓ-takarékos agymosó.”
 • 153. 648452 2010. szeptember 17. 13:52
  „Szűrös Mátyás - aki korábban tagja volt az MSZP-nek - volt köztársasági elnökünk véleményével azért tudok azonosulni, mert az MSZP bebizonyította, hogy nem a választópolgárokat képviselték.

  Állítom, hogy lenne normális pedagógus fizetés, normális nyugdíj (nem csak eltörölt 13. havi) és már a 6-os metrót is építhetnénk, ha nem a "SZABAD SZELLEMŰ", neoliberális, privatizációs újmilliárdos, vállalatgyűjtő, harács ripacsok kezébe került volna Magyarország kormányzása.
  A ripacsok nem magát az embert tartották a legfontosabb tőkének, amelyet elsősorban kell védeni és értékelni kell, hanem a pénzt, mivel nem ismerik az emberbarát gazdaságot. Ezért van a gazdasági világválság, és ugyanezért van társadalmi, gazdasági és morális válság az országban.

  Szűrös Mátyás szerint az MSZP nem szociáldemokrata, hanem egyszerre bolsevik jellegű és a nagytőke érdekeit szolgáló neoliberális párt:

  "az MSZP a nagytőke érdekeit szolgáló neoliberális párt"
  "az SZDSZ eleve azért volt erősen antikommunista, hogy az első választásokon minél több szavazatot szerezzen. Az SZDSZ nem egyszerűen koalíciót kötött a szocialistákkal, hanem rájuk telepedett. Horn Gyula nem egyszer panaszkodott nekem, hogy az MSZP-n belül is nagyon erős a neoliberális lobbi, Vitányi, Szekeres, Kovács László hatalma."

  Az MSZP-SZDSZ-es tolvajokból nyolc év éppen elég volt.”
 • 152. áldásbékesség 2010. szeptember 17. 10:37
  „Gerbera, ez is helytálló?
  "... ha valaki szemantikai kontextusba helyezi az ön itt erős felindulásból elkövetett beírásait, rájön, hogy hasonlóak a Szentesi Mozaik fórumában is olvashatók eltűnt neve alatt. Ez most vagy kompilláció, vagy analógia. Bár a lényeget tekintve nem determináns."”
 • 151. gerbera 2010. szeptember 17. 08:42
  „"149. hozzászólás Őszödi 2010.09.16. 21:50

  146. hozzászólás Power 2010.09.16. 20:52
  Szirbik mint országgyűlési képviselő megbukott, mert nem a választópolgárokat képviselte, az ország tönkretételéhez vezető törvényeket ő is megszavazta.
  Polgármesterként is megbukott, mert a munkahelyteremtés és a kisemberek képviselete nem volt sikeres, a nagy beruházásoknak csak egy része teljesült.
  A felvett hitelek és az 5,3 milliárdos kötvénykibocsátás törlesztése a következő 5 választási ciklusra esik.
  Vállalkozóként és emberként is megbukott, lásd Szenteshús Kft. disznó-ügy.
  Nekem ez a véleményem Szirbik Imréről."

  Véleményed helytálló.”
 • 150. szentgyuri 2010. szeptember 17. 08:33
  „Őszödi 2010.09.16. 21:50
  "A felvett hitelek és az 5,3 milliárdos kötvénykibocsátás törlesztése a következő 5 választási ciklusra esik."
  Légyszi meséld el, ezt hol találtad.
  Bővebben, hogy talán mások is megértsék!!!
  Előre is köszönöm, nem szeretnék böszme maradni.”
 • 149. Őszödi 2010. szeptember 16. 21:50
  „146. hozzászólás Power 2010.09.16. 20:52
  Szirbik mint országgyűlési képviselő megbukott, mert nem a választópolgárokat képviselte, az ország tönkretételéhez vezető törvényeket ő is megszavazta.
  Polgármesterként is megbukott, mert a munkahelyteremtés és a kisemberek képviselete nem volt sikeres, a nagy beruházásoknak csak egy része teljesült.
  A felvett hitelek és az 5,3 milliárdos kötvénykibocsátás törlesztése a következő 5 választási ciklusra esik.
  Vállalkozóként és emberként is megbukott, lásd Szenteshús Kft. disznó-ügy.
  Nekem ez a véleményem Szirbik Imréről.”
 • 148. Őszödi 2010. szeptember 16. 21:36
  „147. hozzászólás becsei.sandor 2010.09.16. 21:03
  A kimutatásod szerint naponta, hetente, havonta és évente, az EU-ban, Magyarországon, a megyében, a fővárosban, Szegeden 1200-al nő a személygépkocsik után súlyadót fizetők száma.
  Megnyugodtál? :-))))”
 • 147. becsei.sandor 2010. szeptember 16. 21:03
  „144-re. Milyen befolyással bír Szirbik a statisztikai adatok meghamisítására ?Hogyan tudta elérni,hogy csökkenö lakosság létszám mellett,iszonyatos rablások, lenyúlások közepette ,amikor a lakosság éhalálal küzd,a kimutatások szerint 1200-zal nő a személygépkocsik után súly adót fizetők száma ? Gyönyörű toprongyá
  alázott,kirabolt ember találj már erre bármilyen választ ! Van embered az adó osztályon aki akár név nél-
  kül sziveskedne ezt a sajtóban megjelent borzalmas hazugságot cáfolni ?Ha nem ,ha nincs,akkor sajnos
  kénytelen vagyok személyiségedet sértve :Szijjártó féle, TESCÓ- takarékos agymosó hazudozónak minő-
  síteni.”
 • 146. Power 2010. szeptember 16. 20:52
  „144. Őszödi 2010.09.16. 20:19
  Szirbik és szocialista-liberális társai soha nem tudják a hazugságokat abbahagyni, mert számukra még mindig a pénz , a hatalom a legfontosabb és nem az ember.

  "A hazugság csapdájába az egész magyar politikai elit esett. Ebből a csapdából a baloldal - részben az én személyes inspirálásomra is - kitört" (Gyurcsány)

  http://www.youtube.com/watch?annotation_id=annotation_482810&v=3dVCzx--fng&feature=iv#t=14s&=&fmt=34”
 • 145. studyfy 2010. szeptember 16. 20:41
  „timot, "Az "álpatrióták" kiárusították az országot az IMF-nek." Az IMF-el való játszadozás a FIDESZ részéről, hidd el, nem nyerő. Kicsi és gyenge ország vagyunk ahhoz, hogy a nemzetközi pénzpiac ellen Dávid és Góliát csatát vívjunk. Sokkal racionálisabb döntéseket kellene hozni a gazdasági tárcánál. Ez a kapkodás a hiánycéllal kapcsolatban sem megnyugtató. Megy a kemény szöveg, hogy nekünk ne dumáljon senki, majd amikor ideszól az EU, egyből nem lett a a hiánycél 6-7 %, hanem 3,8, majd a jövő évi 3 % alatti. Erről idáig hallani sem akart a FIDESZ, most meg Orbán zengi a feladatot, hogy irány a 3 %.. Pedig drukkoltam Orbánnak, hogy sikerüljön az ország helyzetét javítani, de a tettei nem ezt igazolják: sodródik a semmit tevésével.”
 • 144. Őszödi 2010. szeptember 16. 20:19
  „127. hozzászólás Power 2010.09.16. 11:10
  Milyen emberek azok, akiknek senki és semmi nem számít, csak az önző hatalmi érdekek?

  Szurkolok a felelősen gondolkodó magyar választópolgároknak, hogy az önkormányzati választásokon végleg megszabaduljunk az országot, az önkormányzatokat és az embereket nyomorba döntő tolvajoktól.”
 • 143. áldásbékesség 2010. szeptember 16. 19:09
  „138. hozzászólás timot 2010.09.16. 16:04
  " Szirbik Imre és teljes "csapata" közöttük a két volt SZDSZ taggal a köpönyegforgatók kategóriája. Ők soha nem voltak "függetlenek" és nem is lesznek azok."
  Nálam a "csapat" tagjai a karrieristák csoportjába tartoznak, vagy ahogy a népnyelv nevezi őket ezek a pecsenyesütögetők. A köpönyegforgató jelző túlértékelés az esetükben, mert nem volt ezeknek sem Istenük, sem hazájuk, sem identitásuk , erkölcsi - etikai értelemben vett köpönyegük soha egyetlen percig sem, ergo soha nem volt semmi olyan az életükben, amit fel kellett volna adniuk, amin fordíthattak volna. Csak mindig odatülekedtek, ahol valami hasznot reméltek, vagyis az általad felsorolt történelmi bűnöket elkövető vezetők hátsóját nyalták fényesre.”
 • 142. becsei.sandor 2010. szeptember 16. 18:42
  „Kedves Power. Nyilván nem ugyan azt a nyelvet beszéljük, hol olvasta tőlem azt,hogy baj lenne,a kenyerem
  javát megettem. A baj legfeljebb az,,hogy "Önök is az én kenyerem javát ették" Ha a más hozzászólók alatt
  a "gerbera"nick nevet használó valakit érti,aki megtévesztő módon azt a látszatot keltette,és tartotta
  fen néhány hozzászólása idejére,hogy az országgyűlési képviselő felesége,akkor kit sértettem meg ?
  A hamis látszatkeltőt ? Ha a képviselő feleségét,aki nem azonos a kommentelővel,úgy őt megkövetem !
  Nyilván nem erről van szó, ön lehet,hogy ugy gondolja világosan írt,de éppen,hogy nem. A dolog lénye-
  gét ön is direkt elkerüli, az én kenyerem java nem kérdés.”
 • 141. becsei.sandor 2010. szeptember 16. 18:05
  „140-RE. Hányas számú kommentet keressem,elnézést,de elkerülte a figyelmemet,hogy már kioktatott.”
 • 140. Power 2010. szeptember 16. 17:55
  „139. becsei.sandor 2010.09.16. 17:39
  Nem az a baj, hogy már "megette kenyere javát", hanem az, hogy Ön egy tisztességtelenül viselkedő, más hozzászólók személyiségét sértegető hozzászóló. Azt hiszem elég világosan írtam.”
 • 139. becsei.sandor 2010. szeptember 16. 17:39
  „124-re.Nemrégen olvastam:Üzenet mélyvörös levélpapíron cimen megjelentetett Eörsi István írásokat.
  Ő ír arról1990-ben,milyen serényen írják kortársai a multjukat ujjá. 20év nem volt elég még elég már-
  tírrá irni saját multjukat ?Valóben megettem a kenyerem javát,de Önök is az én kenyerem javát ették.
  Valóban az "uralkodó "osztály csúcsa körül dolgozhattam három műszakban.Így maradt időm a velem
  szövetséges parasztságot is segíteni. Nem ingyen persze,napszám bérben. Itt következnének az agyag-
  ba döngölő sértések,de inkább kímélem a moderátort.”
 • 138. timot 2010. szeptember 16. 16:04
  „Kik a különlegesen szélsőséges köpönyegforgatók?
  Elsősorban az ország tönkretételéért, kiárusításáért, gyarmati sorba taszításáért, továbbá egyszerű polgárok százainak megalázásáért, megnyomorításáért és megkínzásáért felelős MSZP -SZDSZ koalíciós pártok tagjai, akik gyáván megfutamodnak tetteik, és a felelősség elől. Hatalomra éhes emberek csoportja, akik hatalmi, politikai céljaik elérése érdekében múltjukat, cselekedeteiket, hovatartozásukat és identitásukat nagyon rövid időn belül (egy választási cikluson belül) képesek voltak feladni.

  Szirbik Imre és teljes "csapata" közöttük a két volt SZDSZ taggal a köpönyegforgatók kategóriája. Ők soha nem voltak "függetlenek" és nem is lesznek azok.”
 • 137. áldásbékesség 2010. szeptember 16. 15:04
  „Mindig tanul az ember. Eddig a kommunistákkal kapcsolatban hallottam volt, hogy ők- legalábbis ezt hangoztatták önmagukról - különleges anyagból vannak gyúrva. Momentán ezen anyagra asszociálva, mármint amiből ők leledzenek- egy 4 betűs szó jut elsőre az ember eszébe.
  De különlegesen szélsőséges köpönyegforgató önkormányzati képviselőjelölt? Ezt még nem hallottam.
  Szerintem a szentesi aspiránsok eléggé egyértelműen kivétel nélkül besorolhatóak a következő kategóriákba: mérsékelt, radikális, karrierista, képmutató.”
156 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétlaki Fivérek a Megasztárban

A Megasztár középdöntőjének második fordulójába juthat a Fivérek zenekar. A Seres testvérek Csongrádon nőttek fel, de Szentesen lettek ismert zenészek. Tovább olvasom