Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

''Csak az MSZP-szavazók szállhatnak fel a kisvonatra''

A szentesi télbúcsúztató karneválon a kisvonat vezetője azt mondta: csak az szállhat fel, aki az MSZP-re szavaz. A kijelentés felháborodást váltott ki a helyi közéletben. A Fidesz tiltakozott, levelet küldött a polgármesternek, a téma a képviselő-testület ülésén is szóba került. A mozdonyvezető tegnap elnézést kért a szentesiektől.
A városi karneválon népszerű volt a kisvonat. Fotó: Blahó Gabriella
Az önkormányzat idei tavaszi karneválján szombaton délután négy órakor a sportcsarnok közelében Huzl Tibor, a kisvonat vezetője mikrofonnal a kezében azt mondta: „Csak az szállhat fel a vonatra, aki az MSZP-re szavaz." A kijelentést a karneváli forgatagban ezrek hallották, s többen meg is jegyezték.

A mozdonyvezető most lapunknak azt mondta: mindezt csak tréfának szánta. A közelben nagyon sokan voltak, veszélybe került volna a szerelvény, ha mindenki felszáll, ezért mondta, amit mondott, nem rossz szándékkal. Később kapott csak észbe, hogy tekintettel a választások közeledtére, talán nem jó az időzítés. Huzl Tibor levelet küldött az önkormányzathoz, melyben elnézést kért a szentesiektől. Azt írta: őt senki, semmilyen párt nem kérte arra, hogy így beszéljen, s nem gondolt arra, hogy tette milyen következményekkel jár.

A Fidesz az ügy miatt tiltakozó levelet írt: az írást azonban nem a mozdonyvezetőnek, hanem a polgármesternek címezték. Werner Györgyné, a párt sajtóreferense azt mondta, nem a Fidesz feladata kideríteni, hogy kinek a szájából hangzott el az inkriminált mondat, az eset ugyanis egy önkormányzati rendezvényen történt. A polgári szövetség egyebek mellett azt követeli, hogy Szirbik Imre adjon magyarázatot arra, a városi rendezvényen miért különböztetik meg negatívan azokat, akik nem az MSZP-re szavaznak, s mi közük van mindehhez a szavazati joggal még nem rendelkező gyerekeknek. A nyílt levelet a polgári frakció képviselői írták alá: Dongó László, Dömsödi József, Gyenes Ágota, Halmai László, Karikó-Tóth Tibor, Kálmán János, Rébeli Szabó Tamás.

A fesztivál egyik szervezője, Boros Szilvia marketingmenedzser lapunknak elmondta: a résztvevőket a karnevál előtt kifejezetten kérték arra, hogy tartózkodjanak mindenféle politikai megnyilvánulástól, hiszen a télbúcsúztatás nem erről szól.

Szirbik Imre polgármester az üggyel kapcsolatban, és a neki címzett levél ismeretében csak annyit nyilatkozott lapunknak, hogy a levélben foglaltak az aláírókat minősítik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Márciusi zenei hét Szentesen

A Márciusi zenei hét című programsorozat keretében kedden délután 6 órakor a Banchieri énekegyüttes… Tovább olvasom