Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Csak órákra kell lámpa

Szentes - Hónapok óta sárgán villog Szentes egyetlen rendőrlámpája, mégsem történt baleset a város legforgalmasabb kereszteződésében. Szakértőket kérdeztünk, vajon kell-e egyáltalán jelzőlámpa a Kossuth térre.
Csak óvatosságra int, vagyis sárgán villog Szentes egyetlen rendőrlámpája, amely évtizedek óta irányítja a városközpont forgalmát. Az autósok alkalmazkodtak a helyzethez, körültekintőbbek lettek, így nem véletlen, hogy egyetlen baleset sem történt a város legforgalmasabb kereszteződésében az utóbbi időszakban. Épp emiatt merül föl a kérdés: szükség van-e egyáltalán jelzőlámpára a csomópontban, ha ott hamarosan úgyis körforgalmat építenek. Csongrádon például egyáltalán nincs lámpa, Makón csupán kettő, Vásárhelyen pedig hat üzemel.

– Egyes napszakokban akadnak problémák, feltorlódhat a forgalom, ezért a reggeli és délutáni órákban mindenképpen indokolt a jelzőlámpa működtetése – mondta lapunk Balogh-Szabó Imre. A szentesi rendőrkapitány szerint a körforgalom jelentené a legjobb megoldást, de arra még várni kell. Mészáros Zoltán, a Tisza Volán szentesi kirendeltségének vezetője szintén úgy látja, bizonyos forgalomirányításra szükség van, leginkább reggel 7 és 8, illetve délután 2 és 4 óra között. Megkérdeztük a taxisokat is: ők azt mondták, hétvégeken értelmetlen a rendőrlámpa működtetése, hétköznapokon pedig a már említett órákban valóban segíti a gyorsabb közlekedést.

2010 őszéig megépül a Kossuth téri körforgalom. Fotó: Tésik Attila
2010 őszéig megépül a Kossuth téri körforgalom.
Fotó: Tésik Attila

– Miután elkészülnek a Petőfi utcán az útburkolat helyreállításával, visszakapcsoljuk a rendőrlámpát – mondta lapunknak Cseuz Csaba. A polgármesteri hivatal munkatársától megtudtuk, 2010 őszéig megépül a körforgalom a Kossuth térnél, ami végleges megoldást hoz, addig pedig estékre és hétvégékre sárgán villogóra állítják a jelzőlámpát.

Csak órákra kell lámpa. DM-grafika
Csak órákra kell lámpa.
DM-grafika

Olvasóink írták

 • 6. Isten88 2009. november 29. 22:50
  „Üdv. mindenkinek.
  Szoktunk a Kossuth téren ücsörögni, eleget látjuk az ottani forgalmat. Mikor a lámpák mennek, nem lehet megmaradni a padokon ülve, olyan szmog lesz percek alatt. Hétvégéken, mikor villognak a lámpák, a forgalom is gyors, akadálymentes. Egy-két ember néz csak tétován a villogó sárgára, hogy most akkor wtf van, de egy idő után ők is tovább hajtanak, mert csak nem vált át zöldre az a lámpa - amit elvileg tudniuk kellene. Remélem hamar meg lesz a körforgalom és akkor már nem a lámpa lesz az idegesítő, hanem az, hogy a körforgalmat nem tudják használni egyesek. Értem ezalatt az index használatát, illyetve nem-használatát, mert ez is Szentes jellegzetessége. Csak pár ember indexel, mikor jön ki a körforgalombóll, ami leginkább akkor idegesítő, mikor pont akkor jön ki a körforgalomból, amikor Én abba behajtanék.
  Köszönöm, hogy leírhattam.”
 • 5. Filctoll 2009. november 19. 19:48
  „Lehetne csinálni oda egy szép kis körforgalmat! Egyébként én is kerülöm azt a csomópontot!”
 • 4. mivan??? 2009. november 09. 10:51
  „2.! a pizzafutit korábban ütötték el, és hétvégén délután, amikor egyébként sem működik a lámpa.
  de attól függetlenül 2 baleset tényleg volt mióta nem működnek a lámpák.
  1.! jah! a kapitány úr 1szer-kéccer kiléphetne irodájából, és meglepődve tapasztalná, hogy akkor torlódik fel a forgalom, mikor működik a lámpa, nem pedig mikor ki van kapcsolva. katasztrofális a programozása! bár annak örülhetünk, hogy legalább rendőr nincs kivezényelve irányítani, mert legutóbb is ketten beálltak a kereszteződésbe, és szemből összeeresztettek egymás útját keresztező autókat. (muhaha, mégis csak más ez, mint reggel nyugdíjasokat meg kisiskolásokat büntetni a sétálóutcán)”
 • 3. toxi-2 2009. november 08. 16:36
  „Azt nem lehetett volna, hogy a cikk megírása előtt a szerző megnézi a mellékelt DM grafikát, és egyezteti a számokat?? :))))))))))”
 • 2. ujpest111 2009. november 08. 14:24
  „azért volt ott baleset, nem egy..........gondoljunk csak a pizza futárra aki motorral nem kapta meg az elsőbbéget.....”
 • 1. Norman_Bates 2009. november 07. 15:09
  „Ha nagyritkán betévedek szentesre, hála Serif-nek, nem nagyon szeretek ide járni, nem tudom praktizál-e az öreg. Igyekszem kikerülni ezt a lámpás kerszteződést, akárki is programozta nagy agykombájn lehetett, hasonlóképpen a vásárhelyi laktanya előtti lámpás kereszteződéssel, szerintem ugyanaz .... lehetett.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Haladék a termálvíz-hasznosítóknak

Szentes - Időt nyertek a termálvizet mezőgazdasági célokra hasznosító szervezetek: 2013-ig… Tovább olvasom