Délmagyar logó

2016. 12. 08. csütörtök - Mária -5°C | 3°C

Csak protézisre kell sokat várni

Szentes - A szentesi kórházban a csípő- és térdprotézis műtétek kivételével viszonylag rövid idő alatt el tudják látni a várólistás betegeket – derül ki a hó eleje óta elérhető országos nyilvántartásból.
A betegellátási rend változásával együtt július 1-jétől mindenki számára hozzáférhetővé vált az országos várólista is az Országos Egészségbiztosítási Pénztár honlapján. Az érdeklődők az ellátások típusa szerint kereshetnek rá, hol mennyi az átlagos várakozási idő, és hogy mennyien szerepelnek egy-egy intézmény listáján.

Epeköves beavatkozásra például jelenleg nem kell várni Szentesen, míg Gyulán és Hódmezővásárhelyen közel egy hónap a várakozási idő. Laparoszkópos epeműtét esetén nálunk 12 napot kell várni. Olyan sérvműtéteknél, ahol implantátum beültetése szükséges, mindössze 6 nap a várakozási idő Szentesen, a beültetés nélküli beavatkozásoknál pedig 11 nap. Régiónkban nálunk kerülnek leghamarabb műtőasztalra a prosztatával küzdő betegek: a legfrissebb adatok szerint 14-en szerepelnek a várólistán, az átlagos várakozási idő pedig 9 nap.

Jóval nagyobb türelmet igényel az intézmény azoktól, akik csípőprotézis vagy térdprotézis műtétre jelentkeznek be. Előbbi esetében, dél-alföldi összehasonlításban – hét intézmény közül – Szentesen a leghosszabb a várólista, 159 ellátásra váró jelentkezett be a kórházba, az átlagos várakozási idő pedig 595 nap. Aki most iratkozna föl, annak csak 2019 őszére tudnának időpontot adni. Térdprotézis műtétre 130 beteg jelentkezett be, nekik a korábbinál is többet, átlagosan 606 napot kell kivárniuk a beavatkozásig.

Olvasóink írták

 • 4. nie 2012. augusztus 10. 16:58
  „Szégyen, a hajdan híres kórházunkban betegként, ha bekerülünk jó szót, türelmet, emberséget, gyógyítást alig kap az ember, a műtéti sorrend, mitől is függ? A vizsgálatokra miért kell annyit várni? Miért bánnak az emberrel, mint a pokróccal?”
 • 3. anya57 2012. augusztus 01. 18:55
  „egy pajzsmirigy ultra hangos vízsgálatra 2hónap a várakozás,,,,,,,,,igaz azóta túl vagyok egy infartuson egy szív katéterezésen és egy speciális be űltetésen is ,most lábadozom erre varjatok gombot ugye milyen jó betegnek lenni .”
 • 2. csman 2012. augusztus 01. 11:51
  „Ezért kell Szegedre menni, ott egyből megvizsgálnak. a műtétre kell egy kicsit többet várni átlagban 3 hónap, nekem legalábbis annyi volt, de nem protézis hanem térdműtét”
 • 1. Monique74 2012. augusztus 01. 08:34
  „"Aki most iratkozna föl, annak csak 2019 őszére tudnának időpontot adni. "
  Biztos jó ez az időpont????? Ez hét év, nem 595 nap?! Mondjuk ne lepődjünk meg, ha egy reumatológiai szakvizsgálatra 2,5 hónapot kell várni...”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Javaslatokat várnak a Városért Emlékérem címre

Az előző évekhez hasonlóan, Szentes lakossága, gazdasági és társadalmi szervezetei javaslatot tehetnek „A Városért Emlékérem" cím odaítélésre.
Tovább olvasom