Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

Csalás miatt fáznak az iskolában

Nagymágocs - Új, aprítékos kazánnal fűtik a nagymágocsi iskolát és a polgármesteri hivatalt. Ám a kazánok teljesítménye kisebb, mint kellene, nem fűtik fel rendesen az épületeket. Amellett, hogy hideg van az ingatlanokban, kiderült: költségvetési csalás és magánokirat-hamisítás is történt.
Nagymágocs önkormányzata a Csongrád Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjával kötött támogatási szerződést 2012 őszén. Ennek részeként végeztek fűtéskorszerűsítést a helyi Hunyadi János Általános Iskolában és a polgármesteri hivatalban.

– A pályázati megvalósítás során, megismerve a pályázatban foglalt műszaki tartalmat, az a gyanú merült fel bennem, hogy a pályázatban igényelt aprítékos kazánok és az adagolók eltérnek a kivitelezés során beépített berendezésektől. Kisebb hőfokú kazánok kerültek az épületekbe – tudtuk meg Szebellédi Endrétől, a település októberben megválasztott polgármesterétől, aki korábban az önkormányzat településüzemeltetési cégét vezette. – Az iskola épülete nagy, az új kazán nem képes felfűteni az épületet. Ugyanez a helyzet a polgármesteri hivatalnál is. A cél a gázkazánok üzemen kívül helyezése lett volna, de továbbra is szükség van rájuk. Így nem érjük el az ideális költségmegtakarítást, az önkormányzatot folyamatosan kár éri – hangsúlyozta a településvezető.

A problémáról a legutóbbi képviselő-testületi ülésen is szó esett, ahol elhangzott az is, az ügyben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nyomozást rendelt el. Lapunk megtudta, a nyomozást már szeptemberben be is fejezték. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatósága költségvetési csalás bűntett és magánokirat-hamisítás vétség elkövetése miatt két gyanúsítottal szemben vádemelési javaslattal adta át a nyomozás iratait a Szegedi Járási Ügyészségnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fábiánsebestyén várossá válna

Nem a lakosságszám a lényeg, hanem az, hogy milyen környezetet és szolgáltatásokat nyújt egy település az ott élőknek – vallja Fábiánsebestyén polgármestere. Tovább olvasom