Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Csatornáznak és süllyednek

Szegvár - Süllyed a burkolat a frissen csatornázott szegvári utcák egy részén – panaszolta olvasónk. A probléma valós, a kivitelező is tud róla, a hibát javítják.
Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

– Legalább háromszor előfordult velem, legutóbb az elmúlt héten, az ünnepek előtt, hogy a pótkocsim belesüllyedt a már elkészült, zúzottkővel fedett csatornába – mondta a neve elhallgatását kérő és mondandóját fotókkal alátámasztó szegvári fuvaros. A felvételeken traktorral vontatott, egyik kerekével az árokban lévő, megdőlt pótkocsi látható, amelyről a szállított fa nagy része is lecsúszott. Ez a Kossuth-telepi Galamb utcában történt, ott a leggyakoribbak az ilyen esetek, de a Réti-telepen is előfordul, ahol jelenleg a munkálatok zajlanak.

– A probléma valós, a gerincvezeték nyomvonala az utak szélén, az utak és a járdák között húzódik, de az is előfordult, hogy az út közepén kellett kialakítani – kezdte válaszát Gémes László, Szegvár polgármestere. Megtudtuk tőle: a kivitelező konzorcium (EuroAszfalt Kft., Probart Kft., OMS Kft.) tagjaival jó a kapcsolata az önkormányzatnak, a lakossági észrevételeket folyamatosan jelzik, és a hibákat kijavítják. A problémák nagy részét azonban az okozhatja, hogy amikor a gerincvezetéket lefektették, és az árkokat befedték földdel, majd zúzottkővel, szárazság volt, így hiába tömörítették a földet, az esőzésekkor még összeesett, zsugorodott. Így alakultak ki a lyukak az ideiglenes fedél alatt.

Megdőlt pótkocsi a Galamb utcában. Fotó: DM/DV
Megdőlt pótkocsi a Galamb utcában.
Fotó: DM/DV

– A községben projektiroda is működik, ahol a konzorcium képviselői várják a lakossági bejelentéseket, észrevételeket. Az önkormányzat is azt kérte a szegváriaktól, ne otthon mérgelődjenek, vagy a szomszédjuknak meséljék, mit tapasztaltak, rögtön értesítsék az illetékeseket az észlelt problémáról, például, ha a portájuk előtt megsüllyed a nyomvonal. A hibákat folyamatosan javítják – mondta el Gémes.

A téli időszakra az érintett útszakaszokat teljesen rendbe hozza a konzorcium, amely az 1,8 milliárd forintos, 1800 ingatlant érintő szennyvízcsatorna-beruházással – az összeg magában foglalja a tisztítót is – 2015-re végez. A munkák idén áprilisban startoltak, a 6 hónapos próbaüzem jövő július 1-jén indul, azt követően kapnak végleges aszfaltréteget az érintett útszakaszok.

Olvasóink írták

 • 8. Falcao 2013. november 13. 19:16
  „dugo megelőzött :) Kíváncsi vagyok a mi Károlyunk milyen szöveget fog majd ellőni a hasonló helyzetekben.”
 • 7. Hugika010 2013. november 08. 17:25
  „6. sajnos rosszak az infóid... ma is jártam arra, a helyzet változatlan...
  5. a Kossuth telepen az Árpád utca az szörnyű... a híd aljánál a múltkor egy traktor állt. én kis naiv, azt hittem javítják a hatalmas krátert. de nem... azért állt ott, mert kitört a kereke... :(
  DE HOGY A KÖZPONTI ISKOLÁNÁL ÉS AZ ÓVODÁNÁL ÉS AZ EGÉSZ TEMPLOM UTÁN MIKOR SZŰNIK MEG A SÁRTENGER????? hát nem mostanában... mert ugye azt a szakaszt nem lehetett volna a nyári szünetben megcsinálni, mikor nem esett az eső, és még gyerekek se jártak arra. ez így túl logikus és könnyebbség lett volna mind a szülők, mind a gyerekek számára, nem is beszélve a takarítókról...
  személy szerint nagyon elegem van az egészből!!!!!!!!”
 • 6. DevSys 2013. november 07. 21:31
  „Javítva az érintett útszakaszok: tudomásom szerint csak a főutca. de nagyon remélem h csak az én infóim voltak rosszak.”
 • 5. Bubuka2013 2013. november 07. 21:23
  „A Kossuth-telepi rész útjai valóban gyalázatos állapotban vannak. Ami nagyobb részt a csatornázásnak köszönhető, de említésre méltó az Árpád utca is, melynek minősége független (még) a beruházástól. Személygépkocsival képtelenség kikerülni a kátyúkat, mivel egymást érik a mélyebbnél mélyebb "kráterek" az út egész szélességében. Hibába jelezzük, mi lakók a problémát az illetékesek felé, nem történik semmi. Előfordult, hogy csak mosolyogtak rajta azzal a megjegyzéssel, hogy mindenhol ilyen a helyzet. A személygépkocsival és a kerékpárral közlekedők esetleges kárát ki fogja megfizetni? Biztos nem az "illetékesek". Nem beszélve arról, hogy balesetveszélyes ezeken az utakon közlekedni még gyalogosan is...Bele sem merek gondolni mi lesz majd télen, amikor a "gödröket" belepi a hó és a víz...Ígérgetéssel már tele a padlás, tenni is kellene valamit az ügy érdekében !”
 • 4. Hugika010 2013. november 07. 16:58
  „ma az " Andor-kocsma"-i buszmegállónál kialakult hatalmas gödrön kellett keresztül evickélnem, még, jó hogy nem jött utánam egy terepjárós, akinek ez meg se kottyan...mert különben biztos a hátuljamba durrant volna..
  EZT és a többi lyukat mikor óhajtják bejavítani? a csatornázók is ezeken az utakon járnak, nem tűnt még fel nekik? vagy azért nem, mert az "céges" autó, kit érdekel, mennyire vágják tönkre. úgy mennek mint egy sztrádán, pedig attól nagyon messze vagyunk!!!!!!!!! Mindszentnek addig lesz jó, míg ezek nem kezdenek bele a rombolásba....”
 • 3. dugo 2013. november 07. 16:40
  „Mindszent is így fog járni.Ugyan az a kivitelező.”
 • 2. Hugika010 2013. november 07. 14:29
  „épül a tároló... sokkal jobban aggódok az emberekért, akik elég sűrűn baleseteznek, akár gyalog, akár bicajjal... autóval személyi sérülés az utak miatt nem történt...még....”
 • 1. balihoho 2013. november 07. 12:26
  „Vajon hova fogják vezetni a tisztítóból a szennyvizet? A kurcába? Jaj a kurca élővilágának!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bácskai Mártában jó emberre leltek

Bácskai Márta kiskorában túlsúlyos volt, ezért már tizenévesen elhatározta: egyszer majd gyerekeknek szeretne segíteni abban, hogy egészségesen éljenek. Tovább olvasom