Délmagyar logó

2017. 11. 24. péntek - Emma 4°C | 11°C Még több cikk.

Csetét is jelölték a Prima Primissima-díjra

A szentesi születésű Csete Györgyöt is jelölték a Prima Primissima-díj építész kategóriájában Kerényi József és Zoboki Gábor mellett.
A szentesi születésű Csete Györgyöt is jelölték a Prima Primissima-díj építész kategóriájában Kerényi József és Zoboki Gábor mellett. Lapunk értesülése szerint a Kurca-parti településről az elmúlt hetekben már sokan adták szavazatukat a Kossuth-díjas Csetére, aki az ország több településén maradandót alkotott. Mint azt nemrégiben megírtuk, egy orfűi épületét műemlékké nyilvánították. Egy alkotó életében ilyenre alig akad példa.

A Prima Primissima-díjat még 2003-ban alapította Demján Sándor a VOSZ elnökségének támogatásával. Ezzel a kitüntetéssel ösztönözni kívánta a magyar szellemi élet eredményeinek megőrzését, a hazai tudomány, művészet és kultúra pártoktól független fejlesztését.
A díjjal a szellemi élet kiemelkedő teljesítményét, valamint az elismerésre és követésre méltó életműveket kívánják középpontba állítani. A Prima Primissima-díjat, amelynek Csete György is jelöltje, december 8-án adják át a Nemzeti Színházban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adóval sújtják az elhunyt szentesi díszpolgárt

Sérelmesnek találja a szentesi Kotymán László, hogy a vízgazdálkodási társulat érdekeltségi… Tovább olvasom