Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 12°C | 17°C Még több cikk.

Cseuz László megérkezett a kanadai Vancouverbe

Szentes - Cseuz László csaknem tízezer kilométer kerékpározás után a minap érkezett meg az észak-amerikai földrész nyugati partjára, Vancouverbe. Az olimpia helyszínéig, Pekingig már „csak" 2000 kilométert kell tekernie.
Többször megírtuk, hogy Cseuz László nyugdíjas testnevelő tanár május elsején indult Szentes főteréről, Európán át biciklivel haladt, majd Lisszabonból New Yorkba repült. Az Egyesült Államok és Kanada területén végig kerékpározott, Vancouverig 9780 kilométert tett meg, naponta 146 kilométert tekert. A tervezett határidő előtt egy héttel ért Vancouverbe, melynek egyik fő látványossága a toronyház tetejére épített, körbe forgó étterem. Cseuz a híres, hőenergiával működő óra alatt is fényképezkedett.

Beszámolójában azt írja, már közeledett a város felé, amikor megállt mellette egy férfi, kiderült róla, hogy magyar, azonnal fel is ajánlotta, hogy házába fogadja. Mivel egy másik családnál előre szervezett magának szállást, de azok még nem tartózkodtak otthon, elfogadta az ajánlatot. Cseuz a hétvégén a vancouveri Magyar Kulturális Szövetségnél vendégeskedett, még egy rádióműsorban is megszólaltatták.

Cseuz László Vancouverben, a város egyik fő látványossága, a toronyház tetejére épített, körbe forgó étterem előtt. Fotó: DM/DV
Cseuz László Vancouverben, a város egyik fő látványossága, a toronyház tetejére épített, körbe forgó étterem előtt. Fotó: DM/DV

A szentesi kerekező szerint a Sziklás-hegység könnyebb terep, mint az Alpok, keserves hegymászásban nem volt része. Nagyon tetszett neki a Thompson folyó vidéke, a felette megtett út volt különös: drótkötélpályán is haladt a magasban. Az egészsége rendben van, bár a súlyából alaposan leadott. Induláskor 82 kilogramm volt, most viszont a kiadós és bőséges táplálkozás ellenére csak 75 kilogramm. Szerinte ezzel nincs baj, de jó volna, ha nem fogyna tovább.

Hamarabb érkezett, hamarabb indulna

Cseuz csomagjainak egy részét és a sátrát ismerősök hozzák haza Magyarországra, mert Kínában nem lehet sátorozni. Mivel Vancouverbe a tervezettnél egy héttel hamarabb érkezett, hamarabb is szeretne továbbmenni, az utazási irodára vár, hogy a repülőjegyét egy korábban induló sanghaji gépre kérje. Kínában Pekingig „mindössze" kétezer kilométert kell már csak tekernie, már most úgy érzi: szinte ott van a játékok helyszínén.

Olvasóink írták

 • 11. kokoska 2008. július 29. 17:42
  „Ne szidjátok makákót!

  Ő is megtudná csinálni, úgy 40 év alatt :) Majdnem olyan sebességben, mint egy csiga :)

  Hajrá Cseuz László, további sok sikert kívánok!”
 • 10. B80 2008. július 29. 07:45
  „Tanár Úrnak sok kitartást és remélem jól van.
  Le a kalappal aki ilyesmibe vágja a fejszéjét. Én fiatal vagyok de én sem tudnám utánna csinálni.
  Makákónak pedig azt üzenem hogy biztos irígy a tanár Úrra mert ha neki kellene ezt az utat megtenni már a Szentes táblánál kidőlne.”
 • 9. makákó 2008. július 24. 15:50
  „Hát ha erre a gyökérre vagytok büszkék, akkor ti mi féle emberek lehettek?! Gondolom selejtek..”
 • 8. PankaSopron 2008. július 23. 18:57
  „Ő az egyik azok közül, akikre büszkék lehetünk.”
 • 7. szentesi 2008. július 23. 13:47
  „egykéthá és makákó!!!!!!!!!!!!!!
  Ti mindketten műveletlen,faragatlan bunkók vagytok.”
 • 6. Fehér Imre 2008. július 22. 22:45
  „makákó
  De majom vagy, és nagy bunkó!!!!
  Te 20 km-re sem lennél képes, inkább cigizz, füvezz sport helyett...MAJOM vagy, de inkább orangutan...”
 • 5. a gipsz 2008. július 22. 22:26
  „Na ? A makákó is megtanult írni, de, hogy mit is ír ahhoz, nincs esze sem.
  Még csak az eszközhasználatnál tart.”
 • 4. egykéthá 2008. július 22. 10:57
  „persze hírnevet szerez, amit a városvezetés le is dönt.hahaha”
 • 3. tockos 2008. július 22. 10:13
  „makákó!!!!
  Én megértem, hogy irígykedsz az Öregre, de a hozzászólásod a határtalan primitívségedet bizonyítja. (egyébként meg te vagy a majom, legalábbis a nevedből ez következik)”
 • 2. PankaSopron 2008. július 22. 06:21
  „Makákó!
  Cseuz egy többek között hírnevet szerez Szentesnek, ami rá is fér a városra.”
 • 1. makákó 2008. július 22. 01:09
  „kit érdekel ez a majom?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Koncz Juditot elnyelte a föld

Szentes - Koncz Judit egyszeriben oda lett, nyoma veszett. A 26 éves nő két éve tűnt el rejtélyes körülmények között szentesi otthonából, azóta se híre, se hamva, mintha a föld nyelte volna el. Sokak szerint a föld nyelte el. Tovább olvasom