Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Cseuz László New Yorkban

Szentes - Szombaton megérkezett New Yorkba, képet azonban utoljára Lisszabonból tudott küldeni szerkesztőségünknek Cseuz László. A május elsején Szentesről elstartolt 64 éves testnevelő tanár a tervezettnél gyorsabban halad kerékpárjával pekingi útján.
Az olimpia helyszínére, Pekingbe igyekszik kerékpáron a szentesi Cseuz László. Az út első részét megtette, az európai szakasznak a végére ért, s már át is repült New Yorkba – erről SMS-ben értesített bennünket. Még Lisszabonból küldött kérésünkre képet magáról és a városról. A 64 éves testnevelő tanár a lisszaboni Rossio téren áll a magyar lobogóval. Miután elküldte a fotót és a beszámolót eddigi útjáról, a fényképezőgép elemét és a töltőt az internetteremben felejtette, és mire visszatért, az bezárt. Így New Yorkból már azt üzente, ne várjunk tőle fotót – pedig kértünk volna egyet a Central Parkról –, legközelebb a Kanadában élő lánya otthonából küld. Az amerikai város repülőterén szombaton sokat kellett várakoznia, mert elfelejtették feltenni a gépre a csomagját.

A portugál fővárosból küldött beszámolójában azt írja, az európai szakaszon leginkább a spanyol hegyek voltak a legkeményebbek. A megtett táv eddig 4147 kilométer, a naponta megtett átlag 148 kilométer.

Cseuz László Lisszabonban, a Rossio téren. innen még tudott képet küldeni Fotó: DV
Cseuz László Lisszabonban, a Rossio téren. innen még tudott képet küldeni
Fotó: DV

 Saját magának eredetileg a kötelező napi mennyiséget 120 kilométerben határozta meg, tekintettel arra, hogy bármi közbejöhet, például baleset, kemény terep, nagyon rossz időjárás vagy betegség. Mivel útközben semmi gond nem volt, 13 nappal korábban ért Lisszabonba, és az általa előre becsült távolság is 350 kilométerrel kevesebb lett. Az út egyharmadánál fizikailag jobban érzi magát, mint az induláskor, reggelente mindig friss. Néhány napja volt egy kiadós eső, ami megviselte, különösen azért, mert az esőkabátja átázott, ezért vett egy újat. Portugáliában az árak alacsonyak, enni feleannyiért lehet, mint másutt, az eléggé megviselt, ötéves sátrát is kidobta, a magyar ár feléért kapott egy másikat. A repülőjegyet plusz 40 ezer forintért sikerült másik napra átkérnie, így hamarabb tudott elindulni a tengerentúlra. Cseuz azt írja, inkább a lányánál pihen többet, mint Lisszabonban, bár nagyon szép város. A közlekedéssel egész úton nem volt gondja, nyugaton más a morál, mint Magyarországon. Rendszerint beálltak mögé az autósok, nem dudáltak, nem türelmetlenkedtek, és végül nagy ívben kerülték ki.

Az észak-amerikai földrészen folytatja útját, New Yorkból Hamiltonba megy, itt él a lánya, Cintia. Onnan Winnipeg, Regina, Calgary és Vancouver lesz az útvonal. Ott ismét repülőre száll, Sanghajban ér földet, ahol újból nyeregbe ül, és Pekingig teker.

Olvasóink írták

 • 7. diák 2008. június 12. 07:56
  „Hajrá Tanár Úr!
  Szentes büszke önre.”
 • 6. Miczki Irén 2008. június 03. 09:31
  „Gratulálok a kituzott célhoz,Tisztelt CSEUZ László Tanárúr !
  Nagyon jó egészséget és öröme legyen a cél elérésében.
  Az ember addig él mig célkitüzései vannak.
  Sok sikert mégegyszer !Hajrá és egészségben vissza várjuk !!!”
 • 5. triatlonos 2008. június 02. 19:42
  „Tisztelt 2004-es évjárat!
  Szerintem fején találta a szeget, megfogta a 800 hozzászólás lényegét! Gratulálok!”
 • 4. 2004-es évjárat 2008. június 02. 19:02
  „Jó utat Tanár Úr!
  Büszkék vagyunk Önre, mi, öregdiákok!
  Kár lett volna elfogadnia tavaly az igazgatói széket, Önt is csúnyán kikezdték volna a "politikamentes" iskolában.
  Ón igazi sportember.
  Éljen CSEUZ LÁSZLÓ TANÁR ÚR!!!!”
 • 3. Gata 2008. június 02. 18:50
  „Hajrá Cseuz Tanár Úr!!!

  Vigyázzon magára!”
 • 2. a czár meg a gál 2008. június 02. 15:24
  „imádunk tanbá!

  nagyon gratulálunk a NYi távhoz! remélem szívén viseli a hmg történéseit onnan a messzi távolból!

  jó szerencsét!”
 • 1. triatlonos 2008. június 02. 13:14
  „Tisztelt Szentesiek, Tisztelet HMG-sek!
  Innen a megye távoli sarkából gratulálok Lacinak, aki már számtalanszor bizonyitotta, hogy nagyszerű sportember. Tudom, hogy a közel 700 politkai jellegű hozzászólás közben - ami a HMG körül zajlik - nincs idő méltatni ezt a nagyszerű embert. "Keserű" -en veszem ezt tudomásul, pedig tudom, hogy a két ember nem egy kategória!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Testvérvárosok Szentesen

Szentes - Öt helyszín, tíz rendezvény, több ezer néző – ez volt a testvérvárosok hatodik alkalommal megtartott kulturális fesztiváljának mérlege Szentesen. Tovább olvasom