Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Csökken a sporttámogatás, feléből kell kijönni

Szentes - Sportra is kevesebb jut ebben az évben Szentesen, a tavalyi összegnek csak a fele. A pályák felturbózására azonban jó lehetőség lenne a Mészöly Focisuli ajánlata.
Összébb kell húzni a nadrágszíjat, így sportra és a létesítmények fejlesztésére is kevesebb jut idén Szentesen, derült ki a januári testületi ülésen megvitatott turisztikai akcióterv kiegészítéséből. Bár a központi kérdésként számon tartott sportturizmus alapjaként tekintenek a sportcsarnokra, a Pusztai László Sporttelepre és a sportszállóra, az ezen létesítményekkel kapcsolatos terveket is szerényebbre kell venni. A Dr. Papp László Városi Sportcsarnokban 8 millió forintra lesz szükség a játéktér felújításához, 16 millióra pedig a szellőzőrendszer kialakításához.
A pályázatoknál azonban az intézményt használó klubok is működjenek közre, javasolta Szirbik Imre polgármester.

Befektetnének a sportba

A Mészöly Focisuli élénken érdeklődik a város iránt, hangzott el a januári ülésen Szűcs Lajos alpolgármestertől. Ha sikerül a klubokkal megegyezni, utánpótlás-nevelő bázist hoznának létre, és hozzávetőleg 300 milliós beruházást hajtanának végre a pályákon.

Míg tavaly közel 160 millió forintos tervezett működési hiány mellett 53 milliót szántak sportra, addig az elmúlt hetekben 250 milliós hiányról lehetett hallani. Alig egy éve módosították a szétosztható sporttámogatás arányait, ekkor csökkent az iskolai testmozgásra szánt keretösszeg 10 százalékról 6-ra. A pénz 80 százalékát a versenysport, ezen belül 34 milliót a négy kiemelt sportág – az úszás, a tánc, a karate és a vízilabda – között osztották szét. A tavalyi és az idei számokat összehasonlítva 2012-ben a sportra jelentősen kevesebbet fordíthatnak Szentesen. Mintegy a felét, erősítette meg Móra József önkormányzati képviselő, a sportbizottság elnöke. A támogatás az elért eredményektől és a tavalyi elszámolástól is függ, tette hozzá, pontos számokat azonban egyelőre nem tudott mondani.

Megszavazták a strandfejlesztési koncepciót, így két év alatt 1,8 milliárdot ruháznának be. A fejlesztés első lépése tavasszal az 50 méteres medence és az öltözők rendbe hozása lesz, 6 és fél millióból.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Télből tavaszt: Télbúcsúztató Karnevál Szentesen

Télbúcsúztató Karnevállal űzik el a telet a szentesiek, amit idén február 24-25. között rendeznek… Tovább olvasom