Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Csomópontot terveznek Szentesen

Szentes - Megnyitná a város a forgalom előtt a Bajcsy-Zsilinszky utcát és a Szarvasi úti vasúti csomópontot. Ezzel nemcsak a menetidő rövidülne le, de a belváros forgalma is csökkenne.
A szentesi önkormányzat tervei közt szerepel a Bajcsy-Zsilinszky utca és a Szarvasi úti vasúti csomópont megnyitása a közúti forgalom számára, ugyanis a Szentes–Szolnok közti vonalon csekély a vasúti forgalom: naponta csak 11 vonatpár halad át. Korábban felüljárót szerettek volna ide építeni, de kiderült, nincs rá szükség. A szintbeli kereszteződés építése elé ugyanis nem gördít akadályt a MÁV. A csomópont megnyitása után a Szarvasi út déli szakaszán körülbelül 40 százalékkal csökkenne a forgalom, igaz, a Bajcsy-Zsilinszkyn majdnem megduplázódna; és a jelenleginél több jármű haladna át az Arany János utcán és a Rákóczi út egyes szakaszain. Azt sem tartják kizártnak, hogy Felsőpárton is valamivel több autó gurulna át. A helyzetre a Szentest északról elkerülő út megépítése lehetne a megoldás, igaz, erre egyelőre nincs pénze a városnak. A Szarvasi úti csomópont tervezésére a testület egymillió forintot különített el.

Közlekedésfejlesztés

A város felülvizsgálja a Tóth József utca forgalmi rendjét, fejlesztené a Kiss Zsigmond utcát, összekapcsolná az Új utcát a Mátyás király utcával. Növelné a parkolók számát a sportcsarnok közelében, s megépítené a kerékpárút-hálózat hiányzó szakaszait is.

Olvasóink írták

 • 11. medvejanos 2011. július 05. 19:24
  „<moderálva>”
 • 10. medvejanos 2011. július 05. 19:18
  „<moderálva>

  Néha az a baj, hogy mindent fejlesztést a központba hoznak néha pedig az ha a felsőpártra és egyéb részekre...

  Nem értem, de nem jelenti, hogy nem értek egyet, hogy felesleges..”
 • 9. klox 2011. július 02. 17:39
  „7. studyfy: javaslom a Nagyhegyszéli utat arra az évi 1-2 alkalomra amikor Szarvas felől Felsőpártra tartasz. Azt ne kívánd az B-ZS utca lakóinak, hogy ott is átmenő forgalom legyen azért, hogy neked 200m-rel kevesebbet kelljen vezetni. Szerintem nincs is igény erre az útvonalra.”
 • 8. nádiposzáta 2011. július 02. 09:28
  „7. studyfy....pedig érthető a tiltakozás ,mert nem csak a városban lakókért nyitják meg a kis sorompót ,hanem akik Csongrád felé ,a vagy Kunszentmárton,Szarvas ,Fábiánsebestyén felé közlekednek.Köztudott hogy mindkét felé országutak vezetnek ,és most a nagy forgalmat beterelik a felsőpárti részre ,ahol az utca mentén óvoda , betegellátás van (OTI,sürgősségi) van. Lakosság számára megterhelő lesz az autók gáza miatt és a forgalom miatt.Minek az elkerülő út ???? Berekháton elterelték az utat ,Felsőpártra beterelik a nagy forgalmat város vezetői jó lenne ha ezen elgondolkoznának ,az tuti hiába kifogásoljuk a bajt ,amit a szoci kemény fejek kigondolnak az akár nem jó akkor megvalósítják .”
 • 7. studyfy 2011. július 01. 15:15
  „Nem értem a tiltakozást. Idáig, ha jöttem Szarvas felől és Felsőpártra akartam menni, körbe kellett a várost autózni. Most egyenesen, a vasúti átjárón keresztül bejutok ebbe a városrészbe. Mi ezzel a baj? Más kérdés a Kiss Zs út problémája, a kerékpár utak rendezetlensége, a csongrádi híd előtti/utáni útszakasz baleset veszélye.”
 • 6. klox 2011. június 30. 19:22
  „Remélem ez még csak terv és nagyon meszire elvetik... Kinek lenne ez jó?? Nagyon nagy butaság lenne visszaterelni a forgalmat a városba (a felüljáró terve egyenesen eszement ötlet). Ennél valóban sokkal fontosabb lenne macska125 felvetése a híd melletti kerékpárút fejlesztése. Tegyék ezt a milliót a perselybe és gyűjtögessenek arra inkább badarságok helyett. Nem tudom ki a felelős a közlekedési fejlesztésekért a városban, de akkora bakikat vét, hogy józan ésszel nem is lehet megérteni. Kívánom neki, hogy gyakran járjon pl. a Kiss Zs. - Csongrádi út kereszteződésnél, hátha rájön, hogy mit rontott el. Jobbra kis ívben elsőbbséget kell adni, vagy a jobbra kanyarodó sávban lehet egyenesen is továbbhaladni. logikátlan, érthetetlen. Gondolom nincs jogosítványa és a főiskoláról egyből az irodába ült szegénykém. Ha nem is ő tervezte, gondolom jóváhagyta, mert ezért (?) fizetjük...”
 • 5. macska125 2011. június 29. 22:37
  „A kerékpárút hiányzó szakasza a HÍD ELŐTT nagyon fontos lenne, még mielőtt a kamionok elsodornak valakit.
  Rákóczi útra is el kelne, persze nem sárga festékes, de semminél az is jobb.”
 • 4. niemand 2011. június 29. 13:08
  „A feltételes mód helyett egyszer jó lenne kijelentő mód is, s ésszerű ötletek.”
 • 3. makospite 2011. június 29. 12:35
  „"...megépítené a kerékpárút-hálózat hiányzó szakaszait is." - Ezt is sárga festékkel építik majd, mint a Vásárhelyi úton?”
 • 2. nádiposzáta 2011. június 29. 02:04
  „Újabb hülye szoci ötlet , ahol a vezetők kevésbé járnak oda irányítják a nagy forgalmat ,város lakók meg szenvedjenek az autók kipufogó gázától.Rákóczi F utcára terelik az autós forgalmat ,anélkül is forgalmas,Kis sorompót megnyitják Csongrád felé átvezetik a közlekedést ,de azt nem említik hogy a csongrádi útról is lefordulnak a Kiss ZS Battyány Rákóczi utca Bajcsy kis sorompón át ,nem csak egy oldalúan lesz zsúfolt a közlekedés. .Főutcát összebarmolták ,leszűkítették ,a következő ötlet a Felsőpárti rész lesz.”
 • 1. jóízlés 2011. június 28. 22:58
  „Már évek óta téma a vasúti átjáró megnyitása,mi indokolja a lerágott csont újrarágását ?Szirbik urat zavarja a mt zavarj a Tóth j: utca forgalma ,tehát egyenirányítsuk,elvégre ő az elsőszámú polgára városunknak,szavazza meg az mszp-s többség!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ifjúsági szállás épült Derekegyházon

Derekegyház - Megtartották a tompaháti iskola épületében kialakított ifjúsági szállás műszaki… Tovább olvasom