Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Csuklyában támadtak a belga üzletemberre Szentesen

Húsz óra alatt elfogták a szentesi rendőrök azokat a tetteseket, akik egy közeli tanyán élő belga férfit raboltak ki, csuklyában. A bravúros nyomozásról a megyei kapitányságon számoltak be. Az eltulajdonított értékek jelentős része – például egy Audi A3-as – is előkerült
A rablókat az buktatta le, hogy napok óta kínálgatták ismerőseik körében az autót, amelyet még csak terveztek elrabolni. A belga férfi köszönetet mondott a rendőröknek.

Hétfő hajnalban, negyed 1 tájban két huszonéves szentesi férfi rontott be a lapistói tanyába, ahol egy belga állampolgár lakik. Jeremy Bogers, a lapistói tehenészet tulajdonosa nagyon megijedt, amikor a két álarcos alak rárontott. Pokrócot dobtak rá, és miközben szigetelőszalaggal megkötözték, viperával hadonásztak körülötte. Úgy érezte, kettejük ellen tehetetlen, ezért nem erőlködött. A támadók értékei átadására kényszerítették. Százezer forintot tudtak bezsebelni. Vélhetően többre számítottak, mert előzetesen felderítést végeztek, úgy gondolták, hogy az állattartó telep tulajdonosa tejpénzből és egyebekből jelentősebb összeget tarthat otthon. Elvették mobiltelefonját, bankkártyáit, személyes iratait, valamint a tanyán álló Audi A3 slusszkulcsát. Az ajtót is rázárták. Amint meghallotta, hogy az elkövetők elmentek, néhány perc alatt kiszabadította magát, és a szúnyoghálót kivágva kijutott a házból. Mivel csak egy éve él Magyarországon, és a nyelvet sem nagyon beszéli, a hazai dolgokban jártasabb kollégájához ment át, aki azonnal értesítette a rendőrséget. Mivel a támadók csuklyát viseltek, Jeremy csupán a támadók alkatáról tudott leírást adni, ám ez is segítette a gyors felderítést.

És mi lendített még a nyomozáson? A szentesi kapitányság megbízott vezetője, Balogh Szabó Imre alezredes és Tyityán László őrnagy, bűnügyi osztályvezető a tegnapi sajtótájékoztatón azt mondta, Szentes kisváros, gyorsan áramlik az információ. Amikor híre ment a rablásnak, az A3-s ellopásának, többen is kapcsoltak: az elmúlt héten két szentesi fiatalember épp ilyen típusú autót kínált itt-ott eladásra, miközben nekik ilyen kocsijuk nem is volt. Amikor a rendőrök fülébe is eljutottak ezek a hírek, felgyorsultak az események. Az egyik támadó tanyáján meg is lelték a belga üzletember autóját. Fóliával, gallyakkal álcázták.

Apropó, álcázás. Az egyik gyanúsított gyakorolhatta a katonáságnál ezt a technikát, mivel szerződésesként teljesít szolgálatot. Habár sok ideje nem volt rá, hiszen mindössze három nappal korábban csapott a honvédség markába. Ezért szállt be a Szegedi Katonai Ügyészség is a vizsgálatba – mondta Lele András ezredes, az ügyészség vezetője.
Tegnap a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte a gyanúsítottakat, akik 5-10 év börtönre számíthatnak.

A belga gazdálkodót nagyon meglepte, hogy a nyomozók ilyen gyorsan a tettesek nyomára bukkantak. Jeremy Bogers azt mondta: nagyon hálás a szentesi rendőröknek.

Olvasóink írták

 • 4. atella83 2011. május 09. 17:17
  „Bravúros nyomozás hát elkap a röhögőgörcs amikor nyilvánvaló hogyha az az "illető" aki nem akar bevágódni a szentesi rendőröknél hogy a saját stikléjét fedezze nem beszél, aki végülis ugyanúgy benne volt akkor a büdös életben nem derül ki ez a marhaság.Felháborító az is ahogyan egyes felkapaszkodó alkoholista emberek mi mindent nem képesek összehordani hogy esetlegesen újabb csillaghoz juthasson a szentesi kapitányságon vagy éppen a kapitány seggét nyalva fényezze a vállapját...szánalamas. Mindezek ellenében ez büncselekmény és ezért vállalni kell felelőséget ami jelen estben megtörtént.Mindenkinél jobban ismerem a két fiatalt és állithatom nagyon sokat szenvedtek ,mindketten egy hosszú és tartós kapcsolatot veszitettek el az egyik fiatal nagy álma volt az hogy katonaként szolgálhasson amire már nincs többé lehetősége...és ne felejtsük el azt az 1013-napot amit semmi és senki nem ad nekik vissza.Megbünhödtek bőven, a börtönben sokat tanultak és sok mindenkit ismertek meg ami nem feltétlenül jó irányba javitotta őket.Az egyik elkövető például a szabadulás után fél évvel elkötözött több mint 80km-el távolabb mert a városban az emberek ujjal mutogattak rá.A lényeg hogy a cikk tényleg stiklis és ez nem feltétlenül az újságiró hibája hanem a szentesi rendörség túlzásai .A fiúk hibáztak de megérdemlik az újjab esélyt a boldog és teljes életre... B.A.A.”
 • 3. atella83 2011. május 09. 14:31
  „Nevetséges állitások az ügy felderitése kapcsán,méghogy baráti körben kinálgatva ez csak terelés olyan ember "dobta fel" aki maga is részese lett volna az autó értékeitésének és jelenleg ő is börtönbüntetését tölti...szóval ennyit a szenzációs nyomozásról...persze ez nem jelenti azt hogy maga a tett az dicsérendő vagy követnivaló lenne... folyt.köv...”
 • 2. Fiatallány 2009. június 04. 14:45
  „Bocsi, elírtam!:) Nem minden stimmel*”
 • 1. Fiatallány 2009. június 02. 15:25
  „Tudom, hogy ez már egy régen lement ügy, de a cikkben több tárgyi tévedés is van! Szeretek itt olvasgatni, mert 99%-ban friss és helyes információkat közölnek az olvasókkal, de itt nem mindennel stimmel!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kocsmarendelet készül Szentesen

Szentes - Korlátozná a vendéglátóhelyek nyitva tartását a szentesi önkormányzat: október 15-étől… Tovább olvasom