Délmagyar logó

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 14°C | 24°C Még több cikk.

Dallal, zenével bélelt szentesi stúdió

Óránként kétezerért lehet zenélni Mészáros Gábor szentesi stúdiójában. A billentyűs zenetanár professzionális hangkártya segítségével keveri végső formába a zenekarok saját dalait.
Kulbert György, Mészáros Gábor és Vincze Attila együtt a jó hangzásért Fotó: Vidovics Ferenc
Többsávos keverőpult, úgynevezett PC-központú eszközrendszer, professzionális hangkártya, ének- és dobmikrofonok alkotják a lényegesebb elemeket Mészáros Gábor stúdiójának. A barátai által csak Murphynek becézett fiatalember évekkel ezelőtt álmodta meg a helyet, ahol társaival és messziről jött zenészekkel együtt dolgozhat: lemezeket vesznek fel. A hangszigetelt stúdiót rendszeresen felkeresik budapesti és gyulai bandák is, hiszen a jó minőségű felszerelést olcsón használhatják – óránként kétezer forintért. Murphy azt mondja, azért ilyen olcsó, mert így senkinek sem szegi a kedvét a kiadott pénz mennyisége, s ő is keres valamit rajta. Nem csupán fenntartani, fejleszteni is szeretné a stúdióját. Az együttesek itt CD-lemezre veszik fel a hanganyagot, amit tovább visznek sokszorosításra.

Itt készített korongot az Angertea zenekar, itt vette fel dobszólóit Kertész
Kulbert angyalokkal táncol

A fából faragott és erőteljes életenergiát sugárzó szobrairól híres szegvári Kulbert György is lemezt készít Murphynél. A művész szerényen három dalt komponált önálló korongjára, kimondottan azzal a céllal: hallható legyen később is. Vincze Attila basszusgitárostól kapott kíséretet A szobornő álma, az Ezen a bolygón és az Angyaltánc című dalokhoz.  
Ákos művésztanár. Itt alkotta meg első önálló albumát a helyi Mana és a csongrádi Csapadék együttes. A Punktomin mellett itt debütált stúdiófelvételeivel a gyerekek körében népszerű Pom-pom együttes is. A varázslatos zenéjéről ismert Karahana együttes is itt rögzítette pezsgőn ringató dallamait. Berényi István billentyűs közlése szerint a bakelit kivitelű CD-korong negyvenöt perces élményt nyújt.

A könnyűzenészek mellett a komoly muzsikusok is felkeresik a stúdiót. A Lajtha László Zeneiskola fúvós kvartettje készített itt felvételt Csiszár György zenetanár vezetésével, Sáfrán Bálint játszott trombitán. A városi fúvósok rendszeresen igénybe veszik a stúdió technikai eszközeit és Mészáros Gábor tudását, a szilveszteri óévbúcsúztató koncertekre kitelepül a teljes felszerelés a sportcsarnokba. Egy hangstúdió számtalan lehetőséget kínál, reklámszpotokat vett fel Murphy a Rádió Szentes és a Juventus műsoraihoz. A Murphy Band számára nyilván kifejezetten otthonos környezet a Mátyás király utcai stúdió, a messziről jötteknek viszont fizetni kell. A felsorolásból látszik, nagy vonzóerővel bír a kísérletek színhelye, mindenki saját dallal szárnyalhat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hét lelkész – egy családban

Nyolcvanesztendősen is hirdeti Isten igéjét a szentesi Kádár Ferenc nyugalmazott református esperes,… Tovább olvasom