Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

Derekegyházi ökatlon: túrázástól a vadászatig

Derekegyház - A Szenteshez közeli községben egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a turizmus fejlesztésére – tájékoztatott Szabó István polgármester.
– Ökatlon a neve annak a kezdeményezésünknek, amelyben a természethez közeli tevékenységeket gyűjtjük egy csokorba, és kínáljuk turisztikai csomagban. Ebben számtalan tevékenység megtalálható: a túrázástól a koronglövészeten át a vadászatig – magyarázta a polgármester.

– Programokat, étkezést és szállást biztosítanánk az érdeklődőknek. A tompaháti iskolaépületet ifjúsági szállássá alakítottuk, a falusi turizmus is terjedőben van Derekegyházon, de a közeli, hotel minősítésű vadászházat is a lehetséges szállóhelyek között kell említeni. A mintegy 1700 lelket számláló faluban turisztikai kerekasztal tevékenykedik, a tennivalók összefogásával pedig a jövőben egy civilszervezet foglalkozik. Előttünk áll még a hatékony marketing megszervezése. Komoly lehetőséget látunk ebben az iparágban. A nemrég lezajlott palacsintafesztivál is bebizonyította: a jó programok messziről is vonzzák a látogatókat – hangsúlyozta Szabó István.

Olvasóink írták

  • 2. z927 2011. július 22. 18:06
    „Hogy milyen messziről vonzotta a látogatókat? Amerikai viszonylatban úgy mondanák: Csak egy köpés, a többit már a Hummer-el is megteszem. Magyar viszonylatban viszont relatíve távolról is jöttek, mint például Budapest, Győr, illetve a közelebbi városokból pl: Kecskemét, vagy Makó. Igen, az erre utazók megálltak enni egy - egy palacsintát. És hidd el, nem kimondottan a "JÓ BULI" miatt jöttek.”
  • 1. jadewka 2011. július 19. 13:04
    „Milyen messziről vonzotta a palacsintafeszt a látogatókat???Erre utazók megálltak enni egy palacsintát???Mi is azt hittük jó a buli. Elmentünk és fél óra elég volt.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közösségi teret alakítanak ki Derekegyházon

Derekegyház - Megkezdődött a művelődési ház integrált közösségi és szolgáltató térré alakítása… Tovább olvasom